Fietsaccu vervangen

12 maanden geleden

Om zo lang mogelijk van uw e-bike te kunnen genieten kunt u er voor kiezen om uw accu te vervangen of misschien wel alvast een extra accu aan te schaffen. Een nieuwe vervangende accu voor uw elektrische fiets is vaak niet zo makkelijk te vinden. Raar eigenlijk, want u gooit ook niet zomaar uw e-bike weg als de fietsaccu slecht wordt. Gelukkig zijn er diverse fietsenwinkels die online fietsaccu’s aanbieden. 

Een fietsaccu gaat veel minder lang mee (tussen de drie en zes jaar) dan de elektrische fiets waarop deze gebruikt wordt. Het is natuurlijk fijn dat de e-bike zo lang meegaat, maar zonder accu is het niets anders dan een zwaardere gewone fiets. Het vervangen van de fietsaccu is dan wel zo interessant. Weliswaar kost een nieuwe fietsaccu enkele honderden euro’s, maar dat is altijd nog een stuk goedkoper dan een nieuwe fiets. En met een nieuwe accu kunt u de elektrische fiets weer jarenlang gebruiken.

Aanschaffen van een extra fietsaccu

Fietst u lange afstanden op uw e-bike? Dan kan het interessant zijn een extra accu voor u elektrische fiets te kopen. Handig ook voor fietsvakanties. Natuurlijk is een extra accu een dure aanschaf, maar als u twee fietsaccu’s gebruikt doet u er natuurlijk ook veel langer mee.

Levensduur accu verlengen

Niet alleen de kwaliteit van de accu zelf, maar ook de manier van gebruik is van invloed op hoe lang u van de accu van uw elektrische fiets kunt profiteren. Lees ook “Hoe onderhoud ik mijn fietsaccu” voor tips voor een langere levensduur van uw elektrische fiets.

   Bekijk alle fietsaccu’s

 

Bron:debestefietsen

Meer nieuwsartikelen