Flyer pakt uit met vernieuwde collectie

12 maanden geleden

E-bikemerk Flyer innoveert assortiment in alle categorieën (Tour, Urban, Mountainbike)  

Huttwil, 2 augustus 2017 – Nog steeds van Zwitserse hand en waar mogelijk nog verder verbeterd. Het premium e-bikemerk Flyer heeft haar assortiment voor het fietsseizoen 2018 in alle categorieën (Tour, Urban, Mountainbike) vernieuwd. De Tour-modellen zijn in een ander jasje gestoken, de Upstreet-serie is toegevoegd en tevens verwelkomt Flyer enkele nieuwe e-mountainbikes. Een belangrijke trend is integratie en daarnaast zijn de frames gemoderniseerd. Flyer Intelligent Technology (FIT), Flyers handelsmerk, is op meer fietsen terug te zien.

“Voor het modeljaar 2018 brengen we een ongekend groot aantal nieuwe producten op de markt”, zegt Andreas Kessler, CEO van Biketec. De nieuwe e-bikes hebben nog steeds een Zwitsers signatuur en zijn ontworpen volgens de filosofie die het merk al sinds de oprichting typeert. Daarbij gaan Zwitserse kwaliteit en degelijkheid hand in hand.

Bestsellers in een vernieuwd jasje

De Tour-modellen zijn al langer de bestsellers onder de e-bikes van Flyer. De afgelopen tijd zijn deze onder leiding van Ivica Durdevic, hoofd technologie bij Biketec, nog verder verbeterd. “In het Tour-segment is de Gotour-serie nieuw. Hierin combineren we moderne frames met een lage instap, een nieuwe, krachtige motor en een verbeterd kleurendisplay met bedieningsunit. Betrouwbaarheid is de belangrijkste eigenschap van deze serie.”

Fervente toerfietsers komen in dit segment uit bij de Gotour4 en Gotour5. De Gotour4 is er met 26-inch-wielen (framematen: XS, S, M) en de Gotour5 met 28-inch-wielen (framematen: S, M, L). Voor meer comfort en veiligheid is gebruikgemaakt van FIT (zie verderop meer informatie over FIT). Met de simpele bediening, het hoge comfortniveau en de behoorlijke reikwijdte zijn de Gotour4 en Gotour5 geschikt voor met name regelmatig gebruik en (middel)lange vrijetijdstochten. De modellen, vanaf de herfst verkrijgbaar bij de Flyer-dealers, zijn er in de klassieke kleuren wit en zwart (adviesprijs: vanaf 3.299 euro).

De Gotour6 is eerder een e-bike voor alledaags gebruik. “Deze fiets hebben wij vooral ontworpen voor een jongere doelgroep, die veel waarde hecht aan modern vervoer en design”, zegt productmanager Philipp Suter van Biketec. Het frame an sich heeft trendy looks. Daarnaast zijn onderdelen als de Powertube-accu en de Bosch-motor volledig geïntegreerd voor een nog strakkere uitstraling. De Gotour6 is standaard voorzien van een stille Bosch-motor en biedt enkele meeropties. Zo kunnen fietsers bij aanschaf kiezen voor een onderhoudsarme riemaandrijving. De fiets is vanaf begin 2018 verkrijgbaar (adviesprijs: vanaf 3.199 euro).

Lifestyle in de stad

Ook geheel nieuw is de Flyer Upstreet5. Dit is een e-bike voor in de stad. Deze elektrische fiets heeft een vooruitstrevend design en beschikt over enkele slimme snufjes. De accu is geïntegreerd in het frame en bovendien heeft de e-bike standaard een grootlichtfunctie en navigatiesysteem. Als fietsers dat wensen kunnen zij kiezen voor een uitvoering met onder meer hartritmesensor, riemaandrijving en FIT. Ook is er keuze tussen twee accu’s met wisselende capaciteit: 432 en 621 wattuur. Hoe groter de inhoud, hoe groter de actieradius. De e-bike schakelt traploos met NuVinci Harmony dat zowel automatisch als handmatig is te bedienen. De Urban-fiets is er in verschillende framekleuren: antraciet (mannen en vrouwen), rood (vrouwen), blauw (mannen). Vanaf de herfst van 2017 staat de Flyer Upstreet5 bij de dealer (adviesprijs: vanaf 3.299 euro).

De Upstreet5 is er als ‘gewone’ e-bike (ondersteuning tot 25 kilometer per uur) en als speed pedelec (ondersteuning tot 45 kilometer per uur). Bij de Flyer U-Serie, ook onderdeel van het Urban-assortiment, hebben fietsers die keuzemogelijkheid vanaf de herfst ook. Tot dusver was de U-Serie uitsluitend als speed pedelec op de markt beschikbaar. Alle modellen uit de U-Serie (adviesprijs: vanaf 3.499 euro) kunnen vanaf het voorjaar 2018 uitgerust worden met een accu met meer capaciteit (621 wattuur) voor een grotere actieradius.

E-mountainbikes voor alle terreinen

Ook in het domein van de mountainbikes heeft Flyer niet stilgezeten. Het merk heeft enkele wendbare, volledig geïntegreerde frames met hoogwaardige onderdelen ontwikkeld. Een deel van de mountainbikes is uitgerust met Panasonic-motoren. Daarbij hebben mensen de keuze uit een motor met één versnelling of twee versnellingen. Dit is exclusief voor Flyer ontwikkeld. Als extra optie is het mogelijk een groter kleurendisplay toe te voegen. Verder komen vanaf 2018 de navigatiefunctie en hartritmemeting beschikbaar.

Er zijn verschillende mountainbiketypen: twee full suspensions, de Uproc7 (enduro met 160 millimeter veerweg) en Uproc4 (allround mountainbike met 140 millimeter veerweg), en een hardtail, de Uproc2 (voor beginners). Afhankelijk van het gebruiksdoel en de persoonlijke voorkeuren besluiten fietsers hoe de e-mountainbike wordt afgewerkt. Zo is het mogelijk een zwaardere accu van 621 wattuur te nemen voor een grotere actieradius. De Uproc7 (adviesprijs: vanaf 4.199 euro), Uproc4 (adviesprijs: vanaf 3.899 euro) en Uproc2-modellen (adviesprijs: vanaf 3.299 euro) zijn vanaf de herfst bij de Flyer-dealer te verkrijgen.

Naast elektrische mountainbikes met Panasonic-aandrijving zijn er e-mountainbikes met Bosch-technologie en een CX-motor. Voor het komende seizoen worden deze uitgerust met de PowerTube-accu van Bosch (500 wattuur). Deze is volledig weggewerkt in de onderbuis voor een clean en elegant uiterlijk. Het frame en de geometrie zijn zo ontwikkeld, dat de mountainbiker maximaal plezier beleeft. Er zijn modellen voor uiteenlopende terreinen: de hardtail Uproc1 (adviesprijs: vanaf 2.899 euro), de full suspension Uproc3 met 140 millimeter veerweg (adviesprijs: vanaf 3.999 euro) en de enduro Uproc6 met 160 millimeter veerweg (adviesprijs: vanaf 3.999 euro). Vanaf het voorjaar van 2018 zijn deze mountainbikes bij de Flyer-dealer verkrijgbaar.

Flyer Intelligent Technology (FIT)

FIT is Flyers eigen systeem dat alle belangrijke onderdelen van de e-bikes integreert, zodat deze met elkaar communiceren. Het systeem geeft gebruikers veel mogelijkheden en functies en bovenal meer veiligheid en rijplezier. In het komende seizoen biedt Flyer in alle drie categorieën (Tour, Urban en Mountainbikes) elektrische fietsen met FIT aan. Belangrijke nieuwe functies die Flyer aan FIT toevoegt zijn de navigatiefunctie met Komoot, de individuele reikwijdte-instelling, de integratie van Di2 en de versnellingssystemen van NuVinci en de hartritmemeting tijdens de rit. Vanaf het voorjaar van 2018 is voor alle Flyers met FIT een nieuwe, grotere accu (621 wattuur) beschikbaar. Daarmee vergroten elektrische fietsers hun actieradius.

Biketec AG werd in 2001 opgericht; ze ontwikkelt en produceert uitsluitend premium e-bikes van het merk FLYER. De moderne fabriek is gevestigd in het Zwitserse Mittelland. Daar werken ongeveer 200 medewerkers. Bij dochterondernemingen in Duitsland, Oostenrijk en Nederland werken 50 medewerkers. Bij de fabriek in Zwitserland vervult duurzaamheid een belangrijke rol; de norm Minergie-P® is hier de standaard. De duurzame fabriek is een bezienswaardigheid op zich. Niet voor niets wordt deze jaarlijks door ongeveer 15.000 personen bezocht. FLYER is marktleider in Zwitserland, het exportaandeel bedraagt meer dan 75% en de hoofdmarkten zijn Duitsland en Nederland. Flyer biedt e-bikes voor ieder gebruiksdoel aan. Er zijn klassieke modellen met een lage instap, stadsfietsen en sportieve e-mountainbikes.

Bekijk hier alle Flyer modellen

Meer nieuwsartikelen