Hartje Experience Center Benelux geopend

2 jaar geleden

Vandaag, vrijdag 31 maart 2017, is het Hartje Experience Center Benelux officieel geopend. Daarmee heeft het Nederlandse verkoopkantoor van Hermann Hartje KG de primeur. Het experience center is bedoeld om geïnteresseerde consumenten de kans te geven uitgebreide proefritten te maken in de prachtige omgeving van Zutphen.

Langs de statige panden aan de Groenmarkt, Houtmarkt en de Zaadmarkt of in de uiterwaarden van de IJssel. Een proefrit maken in de prachtige omgeving van Zutphen is bepaald geen straf. Reden temeer voor de Duitse fietsgrossier Herman Hartje KG uitgerekend in deze omgeving een experience center te openen voor consumenten, die een uitgebreide proefrit willen maken op bijvoorbeeld een elektrische fiets van Victoria, één van de fietsmerken die door Hartje aan de erkende fietsenzaken verkocht worden. Andere merken zijn onder andere Conway (mountainbikes), i:SY (compacte fietsen), Tern (vouwfietsen) en Con-Tec (onderdelen en accessoires).

“Fietsliefhebbers zijn van harte welkom om een uitgebreide proefrit te komen maken op onze fietsen. We kunnen ze er ook alles over vertellen,” zegt Gerko Groenendijk van Hartje Benelux, die nauw betrokken is bij het experience center. “We zijn met ingang van april zelfs op zaterdagen geopend. Dan hebben consumenten uit heel Nederland alle tijd om er een gezellig dagje Zutphen van te maken.”

Geen verkoop

Verder dan proefritten gaat Hartje Benelux niet. De verkoop van de fietsen wordt overgelaten aan het aangesloten en erkende dealernetwerk. “Wanneer de bezoekende consumenten zo enthousiast worden, dat ze een fiets van ons willen kopen, dan noteren we hun gegevens en kan de fiets via een dealer naar keuze uitgeleverd worden,” licht Groenendijk toe. “Zij zijn ons partners en dragen professioneel zorg voor de aflevering, service en garantie.”

Snel geschakeld

Zutphen is voor het Benelux-kantoor van Hartje overigens geen onbekend terrein. Vorig jaar kon zelfs het 10-jarig jubileum gevierd worden, omdat Hartje in 2006 aan de Loohorst van start ging. “Daar was geen ruimte om een experience center te openen, dus toen deze locatie beschikbaar kwam, hebben we snel geschakeld,” zegt sales manager Jurgen Kruitbosch. “Eind vorig jaar is de knoop definitief doorgehakt en toen zijn we direct aan de slag gegaan om de plannen verder uit werken en de realisatie in gang te zetten. Er is veel werk verricht in korte tijd en ik ben oprecht trots op het eindresultaat.”

Primeur

In de fietsbranche zijn experience centers een opkomend fenomeen en ook bij Hartje zien er de voordelen van. “De collecties van onze merken zijn omvangrijk en een dealer kan meestal niet alles neer zetten. Er komen hier straks ongeveer honderd fietsen te staan, dus de consument heeft een ruim aanbod om uit te kiezen,” aldus Kruitbosch.

Het hoofdkantoor van Hermann Hartje KG is gevestigd in Hoya, Noord-Duitsland. Daarnaast beschikt de grossier over diverse verkoopkantoren, verdeeld over Duitsland en eentje in Nederland voor de Beneluxmarkt.

Kruitbosch: “Wat wij hier gaan doen is ook voor Hartje helemaal nieuw. Wij hebben de primeur en andere verkoopkantoren gaan zeker volgen. Als onze Duitse collega’s hier komen kijken, weten ze niet wat ze zien, daar ben ik van overtuigd. Het is mooi om binnen je organisatie een voorbeeldfunctie te hebben.”

Meer nieuwsartikelen