Sportief fietsen met de e-bikes van Merida

2 jaar geleden

Merida heeft dit seizoen de grootste e-bike collectie aller tijden! Fietsen met een lage instap, tour e-bikes, zeer sportieve urban bikes, robuuste hardtails en speelse trailbikes. Voor iedereen die op zoek is naar een e-bike met een sportieve uitstraling en dito rijgedrag is er wel een fiets in het assortiment. Het assortiment is opgedeeld in drie categorieën;

  • Performance
  • Sport
  • Active

Dit geeft het inzetbereik van de fietsen goed weer.

01dg8365-mcg-ebikes-dolomiten-2016 01dg9104-mcg-ebikes-dolomiten-2016

Active

De fietsen die binnen het Active segment vallen zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruik en recreatie. Of dit nou voor woon-werk verkeer is of voor de recreatieve ritten in het weekend, ze brengen u altijd waar u wilt. De modellen binnen het Active segment hebben de naam E-Spresso en zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Waaronder een aantal modellen met derailleurversnelling maar ook met een Shimano Alfine 8 Di2 elektrisch geschakelde naaf.

De E-spresso modellen zijn voorzien van een middenmotor. Merida monteert zowel Bosch Performance Line met 500wh batterij als Shimano STEPS systemen met 418wh batterij in deze serie. Dankzij de middenmotor en de plaatsing van de accu heeft de fiets een zeer stabiel rijgedrag. Het zijn fietsen die absoluut niet nerveus rijden. Dit maakt ze ook geschikt voor lange dagtochten of fietsvakanties.

01dg9435-mcg-ebikes-dolomiten-2016 01dg9829-mcg-ebikes-dolomiten-2016

Sport

Voor iedereen die een sportieve levensstijl heeft en soms zijn dagelijkse rit naar het werk wil combineren met een lange omweg terug naar huis heeft Merida een nieuwe elektrische mountainbike klaar staan. De eBig.Nine is een hardtail 29er mountainbike welke uitgerust is het met de beproefde combinatie van de Shimano STEPS E6000 motor en E8000 accu met een capaciteit van 500wh. Hiermee ben je verzekerd van een goede actieradius en een fijne ondersteuning.

De modellen zijn voorzien van montagepunten voor bagagedrager dus de eBig.Nine kan ook voor langere tochten ingezet worden. De geometrie van het frame is wat minder sportief dan de modellen uit de Performance serie.

e-spresso_sport_511_anth_my2017 espresso_city_800_eq_my2017

Performance

Geen berg te hoog, dat is het motto van de modellen uit de Performance serie. Er zijn twee compleet nieuwe modellen, namelijk de eOne-Twenty en eBig.Trail. Beide zijn voorzien van het volledige Shimano STEPS E8000 systeem, complete mountainbikes dus die klaar zijn voor het ruige werk.

eone-twenty_800_blk_my2017 ebig-nine_xt-edition_grn_my2017 ebig-trail_800_anth_my2017

De eOne-Twenty is een full-suspension e-mountainbike welke dankzij de achtervering veel comfort biedt. De 27,5” PLUS banden, welke extra breed zijn, zorgen voor oneindig veel grip. Iets wat ideaal is met de krachtige ondersteuning.

ebig-nine-xt-edition-my2017-details-17 ebig-nine-xt-edition-my2017-details-6 ebig-trail-900e-my2017-14 ebig-nine-xt-edition-my2017-details-1

Ook de eBig.Trail is voorzien van 27,5” PLUS banden. De fiets is voorzien van een 130mm verende voorvork zodat hij breed inzetbaar is. Het aluminium frame is onderhoudsvriendelijk en robuust.

Proefrijden op een van de bovengenoemde e-bikes? Informeer dan naar de mogelijkheden bij een Merida dealer of bij het Merida Experience Center in Apeldoorn.

Meer nieuwsartikelen