Super Commuter+ 8S

2 jaar geleden

Totaalscore

8.0

Uit een score van 1 tot 10

Beoordelingen

Wegligging
Comfort
Design
Prijs/kwaliteit
Overallscore

Overzicht

Pluspunten:

+ Strak afgewerkt frame. + Heldere LED verlichting. + Soepel gebruik van de versnelling. + Helder display. + Krachtige motor. + Betrouwbare en krachtige remmen.

Minpunten:

- Iets minder comfort door ontbreken voor- en zadelvering.

Eindconclusie:

Een prachtige speed pedelec om te zien uitgevoerd met kwaliteit onderdelen. Een lekkere ondersteuning tot +40 km/h. Een zeer mooi afgewerkt frame.

Vandaag testen we het nieuwste paradepaardje van TREK uit, de Super Commuter+ 8S. Wat een machtige fiets om te zien. De rode speed pedelec van TREK heeft veel weg van de welbekende Italiaanse rode racewagen, alleen dan met twee wielen. De Super Commuter+ 8S is uitgeroepen tot de Speed pedelec van het jaar dus we waren uiteraard zeer benieuwd naar deze fiets.

Met deze Super Commuter+ 8S richt Trek zich op de jonge, sportieve e-biker en forenzen. Met deze fiets zijn files verleden tijd en geniet je van dagelijks gezonde beweging. De krachtige Bosch Performance Line middenmotor zit, net als de accu, mooi weggewerkt in het frame en wordt extra beschermd door een unieke beschermingsplaat. De accu is eenvoudig uitneembaar en op te laden waar je maar wilt.

De motor valt verder niet op en is netjes weggewerkt in het midden van de fiets. Dit geeft de fiets een ideale balans. De bekabeling van de fiets loopt netjes weg in het frame van de fiets. Deze elektrische speed pedelec beschikt over een Bosch Purion display. Deze geeft tijdens de rit een helder en duidelijke weergave van de benodigde gegevens zoals de snelheid en batterijstatus.

Flitsend rood jasje

De Super Commuter+ 8S is een waar plaatje om te zien. Stijlvol en futuristisch design in flitsend rood jasje, uitgerust met een carbon voorvork en een lichte Shimano XT derailleurversnelling. Deze 11 versnellingen zijn ideaal om in de juiste versnelling te fietsen. Schakelen gaat eigenlijk net zo soepel als dat de motor zijn werk doet. De hydraulische Magura MT5e schijfremmen geven je verder een veilig gevoel tijdens de rit, je staat binnen no-time stil.

Goed zicht

De Super Commuter+ 8S beschikt over heldere koplamp verlichting en is perfect zichtbaar voor ander verkeer. De koplampverlichting heeft twee verschillende standen, dagrijverlichting en dimlicht. Deze is door middel van een aparte knop aan en uit te zetten. Verder beschikt deze speed pedelec ook over een remlicht.

Comfortabel en sportieve zithouding

Wanneer we een tijdje op de Super Commuter+ 8S onderweg zijn merk je eigenlijk niet meer dat je best rap door het landschap heen fietst. De Super Commuter+ 8S heeft een sportieve zithouding en beschikt over comfortabele brede handvatten. Als we één minpuntje moeten noemen, hobbels in de weg zijn met 40 km/h uiteraard iets beter merkbaar dan wanneer je hier met een gang van 20 km/h overheen fietst, gelukkig hebben we in Nederland goede wegen!

De Super Commuter+ 8S is beschikbaar in 4 verschillende framematen, voor iedere lengte is dus een geschikt model verkrijgbaar.

Maak zelf een proefrit!

De TREK Super Commuter+ 8S is verkrijgbaar vanaf €4499,- . Nieuwsgierig geworden? Zoek direct een dealer bij jou in de buurt en maak zelf een proefrit bij jou in de buurt!


Meer nieuwsartikelen