De aanschaf van een tweedehands e-bike. Waar moet u op letten?

2 jaar geleden

Door de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van e-bikes neemt de kwaliteit en het aanbod van elektrische fietsen sterk toe. Veel consumenten ruilen hun oude e-bike in voor een nieuw exemplaar. Veel fietsverkopers hebben daarom veel tweedehands elektrische fietsen staan die meestal honderden euro’s onder de nieuwsprijs liggen. De prijs is dus interessant.

Maar waar moet u op letten als u een tweedehands elektrische fiets wilt aanschaffen?

  • Bekijk of de accu nog in orde is. Geeft deze nog voldoende output? Let ook op of de aansluitingen allemaal nog in orde zijn. Mogelijk kunt u bekijken of de accu nog te reviseren valt.
  • Bekijk of de banden, remmen, oplader, verlichting, spatborden nog in orde zijn.
  • Werkt het display en bedieningsknoppen nog allemaal? let ook op dat er geen vocht in het display zit.
  • Reageert de motor nog in alle ondersteuningsstaden?
  • Zijn de veringen van de fiets nog in orde?

Is het nu handig een tweedehands elektrische fiets te kopen in plaats van een nieuwe? Ze zijn goedkoper, maar het is ook lastig de technische staat van een elektrische fiets te beoordelen. Om de technische staat enigszins te kunnen beoordelen is het verstandig om een lange proefrit te maken. Dan weet u of de accu nog voldoende actieradius biedt.

Komt u er toch later achter dat de accu van uw tweedehands e-bike op is? Dan heeft u de volgende mogelijkheden:

  • Reviseren van de accu. Het reviseren van een accu is vaak de helft goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe accu. Oudere accu’s zijn goed te reviseren.
  • Nieuwe accu aanschaffen.
Op zoek naar een goede tweedehands elektrische fiets?

Kijk dan eens op één van de onderstaande websites.

Zoek eenvoudig 2e hands elektrische fietsen op basis van uw postcode. Op Marktplaats staan zowel advertenties van particulieren als van tweewieler bedrijven.

Website:
http://www.marktplaats.nl

Naast het grote aanbod aan nieuwe e-bikes biedt Fietsenwinkel.nl ook tweedekansjes! De tweedekansjes zijn fietsen die licht gebruikt of licht beschadigd zijn maar daarom wel extra voordelig! Nu met nog eens 10% extra korting!

Website:
http://www.fietsenwinkel.nl

Op zoek naar een goede tweedehands Elektrische fiets? Bekijk ons ruime aabod tweedehands elektrische fietsen op deze pagina. Alle fietsen op deze pagina komen van de échte fietsspecialisten. U kunt ten alle tijden kiezen voor het ophalen van uw elektrische fiets bij de betreffende vakhandel of kiezen voor het gemak om de fiets thuis te laten bezorgen.
Tweedehands elektrische fietsen op Tweedehandsfietsen.nl worden gecontroleerd en afgesteld door de vakman. Zo heeft u de beste prijs voor uw tweedehands elektrische fiets voor een gegarandeerde kwaliteit. Vragen over een specifieke fiets? Bij elke fiets vindt u de locatie van de showroom waar deze fiets staat. Schroom niet om eventueel contact op te nemen met de betreffende dealer.

Website:
http://www.tweedehandsfietsen.nl/


Bekijk ook eens alle nieuwe elektrische fietsen!

Meer nieuwsartikelen