Urban Arrow bouwt E-bakfiets voor AH

2 jaar geleden

Albert Heijn gaat in Amsterdam veel vaker webbestellingen per elektrische fiets thuisbezorgen. Een proef met twee elektrische bakfietsen slaat zo goed aan, dat het bedrijf binnenkort tien exemplaren toevoegt, schrijft Het Parool. De elektrische bakfietsen zijn speciaal voor de webshop van Albert Heijn (Ah.nl) ontworpen door Urban Arrow.

15589896_1177857132335201_4350999655881294584_n

De e-bakfietsen kunnen maximaal dertig kratten en koelboxen meenemen, ruwweg een derde van het aantal dat in een reguliere bestelwagen past. De fietsen worden vooral in de binnenstad ingezet, waar de reguliere bestelwagens vaak aanlopen tegen oponthoud en dichtslibbende straten.

Sinds deze zomer heeft Ah.nl twee e-bakfietsen op proef rondrijden. Na het wegwerken van wat kinderziektes blijkt de fiets goed aan te slaan. “Het was even puzzelen”, aldus general manager Selma Postma van Ah.nl. “De Amsterdamse bruggen bleken best een uitdaging en de bak is nu hufterproof gemaakt. Maar klanten stellen het erg op prijs. Sommigen vragen zelfs of ze hun boodschappen per fiets kunnen krijgen.”

Bron: Fietsmarkt.nl

Meer nieuwsartikelen