Verkiezing Fietsstad 2018 van start

De Fietsersbond is op woensdag 1 maart begonnen met Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Tot en met 31 mei kunnen alle Nederlandse fietsers hun mening geven over het fietsen in hun eigen gemeente. Ook gaan er in het hele land vrijwilligers de straat op om bij fietsers enquêtes af te nemen. De uitkomsten van deze enquête vormen een groot deel van de gegevens voor de verkiezing van Fietsstad 2018, de tweejaarlijkse prijs voor fietsvriendelijke gemeenten.

Meningen en feiten
Op fietsstad2018.nl kunnen fietsers 26 korte vragen invullen over het fietsklimaat in hun gemeente. De antwoorden wordt samen met objectieve data uit de Fietsersbond Routeplanner door experts verwerkt. Rond de jaarwisseling wordt dan de definitieve lijst met gemeenten gepresenteerd en weten we wie zich Fietsstad 2018 mag noemen, en welke gemeenten met de eer gaan strijken in de ranglijsten voor onder meer kleine gemeenten, grote steden en gemeenten met veel kernen.

Tot nu toe moesten gemeenten zich actief aanmelden om kans te maken op de titel Fietsstad. Volgens Jaap Kamminga, projectcoördinator Fietsstad, geeft de nieuwe opzet van de verkiezing een beter beeld.  “We hopen dat we verborgen parels vinden; gemeenten die het heel goed doen voor fietsers, maar die dat misschien niet zo van de daken schreeuwen. Met Fietsstad 2018 willen we zowel grote als kleine gemeenten in het zonnetje zetten en zo de kwaliteit van het Nederlandse fietsbeleid verder verbeteren”

Kans op een elektrische fiets
Om een goed beeld van het fietsen in een gemeente te krijgen is een hoge respons belangrijk. Kamminga: “Iedereen mag meedoen, zowel enorm fanatieke veelfietsers als mensen die een paar keer per jaar fietsen. De mening van iedere fietser telt.” Om zoveel mogelijk fietsers te verleiden om de enquête in te vullen, maken alle deelnemers kans op een elektrische fiets.

Verkiezing Fietsstad 2018 van start was last modified: maart 14th, 2017 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

  1. A. van Geenen
    A. van Geenen 13 maart, 2017, 10:08

    Waarom moeten die accu’s van electrische fietsen nu zo verschrikkelijk duur zijn? Trouwens eigenlijk alle onderdelen.Ik fiets nu bijna 6 jaar op een Trek 500 en heb de motor al moeten vervangen en het display. Al met al heb ik zo’n 900 Euro betalen om weer te kunnen fietsen. Nu neemt de actieradius van de batterij erg af en moet ik dus eigenlijk een nieuwe batterij kopen voor ongeveer 600 Euro. Je zou zeggen koop een andere fiets van een ander merk. Maar ik ben verder wel tevreden over hoe hij fietst al zou ik nooit meer een derailleur willen. Want ik gebruik meestal alleen het middenblad. Ik ben erg benieuwd naar de ware reacties van Stellafiets eigenaren over de prestaties van die fiets. Want als ik toch over zou stappen, zou ik wel voor een goedkopere fiets gaan?

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook