Welke fietskleding heeft u nodig voor de winter?

12 maanden geleden

Regen, hagel, sneeuw of harde wind; u weet het maar nooit met het weer in Nederland! Mocht u toch de weersomstandigheden gaan trotseren dan is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan!

Check voordat u vertrekt even hoe het weer voor de komende dag eruit ziet. Zo kunt u uw uitrusting daar op afstemmen. Een fikse regenbui op het einde van de dag kan bijzonder onaangenaam zijn op de terugweg naar huis… tenzij u ’s ochtends uw regenponcho heeft meegenomen! 


Fietsen in de kou

Warme en ademende fietskleding
Uiteraard heeft u allereerst warme kleding nodig om te fietsen in de winter. Vergeet wel dat de stof uw huid moet laten ademen om transpiratie af te kunnen voeren, zeker bij ritten van meerdere kilometers. Om de warmte vast te houden en je te beschermen tegen de kou, kunt u het beste het systeem van 3 lagen hanteren; ondergoed, trui en winterjas.

Trek eerst warm en ademend ondergoed aan, om de warmte vast te houden en de transpiratie af te voeren. Daar komt een warmer kledingstuk over om je te beschermen tegen de kou, zoals een fleece, en dan nog een waterdichte en winddichte fietsjas. Door die drie lagen over elkaar te dragen, ben je perfect gewapend tegen de koud.

Fietshandschoenen
Handschoenen zijn onmisbaar als u de koud wil trotseren! Een hand is een van de lichaamsdelen die het meest gevoelig is aan lage temperaturen, zeker op de fiets. Handschoenen houden uw handen lekker warm en zorgen ervoor dat u in alle omstandigheden kunt en blijft remmen.

Muts, sjaal of nekwarmer
Uw hoofd, oren en nek zijn enorm gevoelig voor de kou. Vergeet dus niet om ze extra te beschermen wanneer u in de winter op uw fiets stapt. Uw oren kunt u tegen de snijdende wind beschermen met een muts. De nek kunt u warm houden met een sjaal, die voorkomt dat de wind en de kou langs de kraag van uw jas binnenstromen.

Tip: met een nekwarmer beschermt u uw nek,  uw oren en uw hoofd. Dit compacte en veelzijdige accessoire is bijzonder handig, ook als u een helm draagt op de fiets.

Fietsbril
Sommigen onder ons hebben best gevoelige ogen. Geen nood, met een fietsbril zijn ze perfect beschermd tegen kou en wind. U wilt natuurlijk wel uitstekend kunnen zien in alle weersomstandigheden om u veilig te kunnen verplaatsen.

 


Fietsen door de regen

Het fietsen door de regen is misschien nog wel vervelender dan door de kou. Maar ook dit hoeft geen probleem te zijn, zolang u maar de juiste uitrusting hebt. Met waterdichte fietskleding arriveert u droog op uw bestemming.

Om niet doorweekt te worden op de fiets, is een regenponcho altijd een handig hulpmiddel. Bovendien zijn zulke poncho’s bijzonder compact, en ze bedekken uw hele lichaam zonder uw bewegingen te hinderen. Verkiest u toch eerder kleding die wat meer aansluit, kies dan voor een regenjas, een overbroek en overschoenen. En ook een waterdichte rugzak of waterdichte fietstassen zijn onmisbaar om uw persoonlijke spullen of uw werkmateriaal droog te vervoeren.

 

 

   Bekijk alle Regenkleding

 

 

 

Meer nieuwsartikelen