Bespaar tot €700 op de aankoop van uw E-bike

1 jaar geleden
Wanneer u goed online prijzen vergelijkt kunt u maar liefst €50 tot €700 euro besparen op de aanschaf van uw E-bike! Dit blijkt uit de prijspeiling van de Consumentenbond. Bij de populairste merken besparen consumenten gemiddeld €350.

De Consumentenbond peilde voor de Consumentengids van mei 2017 de prijzen van ‘gewone’ en elektrische fietsen bij internet fietsenwinkels zoals bijvoorbeeld fietsenwinkel.nl. De websites van de stenen fietswinkels zijn het duurst met prijzen die 9% tot 16% hoger zijn dan het gemiddelde.

De concurrentie is het grootst bij de merken Batavus, Gazelle en Sparta. Tussen de laagste en de hoogste (advies)prijs bij deze merken zit gemiddeld bijna 30%. Bij Cortina en Koga zijn de prijsverschillen met respectievelijk 13% en 5% veel kleiner. Voor de Koga-fietsen wordt het vaakst de adviesprijs gehanteerd.

Meestal is de levering niet bij de prijs inbegrepen en liggen de bezorgkosten rond de €30. De meeste internet fietswinkels hebben één of meerdere stenen vestigingen en/of onderhoudspunten.

 

Op zoek naar een E-bike? Zoek via de eenvoudige keuzehulp de ideale e-bike.

Bron: Consumentenbond

Meer nieuwsartikelen