Zomerproductie Bikkel Bikes op volle toeren

1 jaar geleden

In Nederweert komt de productie van een aantal modellen op gang, zodat Bikkel Bikes de vakhandel tijdig kan gaan leveren met modellen, die zeker zullen doorlopen tot in seizoen 2018.

Tijdens de voorjaarsshow van Louis Verwimp in Valkenswaard, presenteerde Bikkel Bikes de compleet nieuwe Bikkel iBee DB, die voorzien is van een eigen, volledig stille, middenmotor met krachtsensor. “Daar is door de vakhandel toen goed op gereageerd en ingetekend. Dit model zal voor de aantrekkelijke consumentenadviesprijs van 1999,- euro in de markt gezet gaan worden,” aldus Henk Ruijten, directeur van Bikkel Bikes.

Alleen dames

Verder kondigt Ruijten aan dat de Bikkel iBee TB opgefrist in productie gegaan is. Technisch is deze e-bike gelijk gebleven, evenals het frame, maar de fiets heeft wel een nieuwe kleur gekregen, Night Blue mat, en ook nieuwe transfers. “Daardoor oogt de fiets toch weer anders dan de vorige modellen,” stelt Ruijten. “We gaan dit model alleen in een damesuitvoering produceren in de maten 49 en 55.”

Back to school

Als derde gaat ook een aangepaste Bikkel BT in productie. Hoewel deze fiets nog steeds een scherp geprijsde klassieke transportfiets is, is het design wel subtiel aangepakt. Het frameontwerp is gewijzigd evenals de voordrager. In tegenstelling tot het vorige model wordt die drager nu niet meer standaard mee geleverd, maar kan als optie verkocht worden. “De Bikkel BT krijgt hierdoor een hippere uitstraling en oogt gewoon weer wat moderner. Hij gaat voor 549,- euro in de prijslijst, waardoor het een zeer aantrekkelijke fiets is, waarmee jongeren na de vakantie moeiteloos naar school kunnen fietsen,” zegt Ruijten.

Computer hack

Met de productiestart van deze drie modellen anticipeert Bikkel Bikes al bijtijds op het najaar en het volgende seizoen. “Zoals altijd zetten we alles in werking om onze dealers goed te kunnen leveren. Daarbij hebben we momenteel een extra uitdaging, want TNT is onlangs getroffen door die grote, wereldwijde, computer hack,” laat Ruijten weten. “Daardoor ligt hun systeem overhoop en zijn documenten van goederen, die bij de douane ingeklaard moeten worden, moeilijker terug te vinden. Dat kan voor onvoorziene vertragingen zorgen, maar ik ga er nog steeds van uit dat we gewoon kunnen waarmaken wat we beloofd hebben.”

www.bikkelbikes.com

Meer nieuwsartikelen