5 redenen waarom fietsen zo gezond voor u is!

6 maanden geleden

Rustig trappend door een mooi landschap rijden met de wind door uw haren. Fietsen is een fantastische bezigheid en het is ook nog eens heel goed voor u! Maar waarom eigenlijk?

1. Verbeter uw conditie 

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen stelt dat we minimaal 30 minuten per dag intensief moeten bewegen. Op de fiets naar uw werk zorgt er al voor dat u aan (een deel van) die norm voldoet. Daarmee werkt u ook nog eens aan uw conditie: een kwartier fietsen levert al 13% conditieverbetering op bij een ongetrainde fietser.  Bovendien komt door het fietsen de vetverbranding op gang. U valt niet alleen gemakkelijker af, maar verkleint ook de kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

2. Kom tot rust

Fietsen is een goede manier om even tot rust te komen. In het dagelijks leven ontkomen we vaak niet aan de nodige stress, en fietsen is daar een heel goed middel tegen! Bij het bewegen komt er namelijk endorfine vrij, en dat hormoon zorgt ervoor dat u minder stress ervaart en een gelukkig gevoel krijgt.

3. Fietsen maakt u slimmer

Beweging heeft een versterkend effect op de aanmaak van nieuwe hersencellen, en dan vooral hersencellen voor uw geheugen. Bovendien kunnen de verschillende delen van de hersenen beter met elkaar communiceren door het bewegen. Dit blijkt uit onderzoeken naar de invloed van beweging op het geheugen. Dus, hoe meer u fietst, hoe slimmer u wordt.

4. Vrijheid

Fietsen geeft een heerlijk gevoel van vrijheid: je kunt op de mooiste plekken komen en stelt u in staat op een rustgevende manier steden of landschappen te ontdekken. Geen verplichtingen, geen stress en lekker in beweging. En ook buiten Nederland is er genoeg te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke fietsroute in België?

5. Lekker slapen

Fietsers slapen beter dan niet-fietsers. Logisch, als u bedenkt dat u zich heerlijk in de buitenlucht heeft ingespannen. Als u elke dag fietst, is de kans op een goede nachtrust groter, zo blijkt uit onderzoek.

Bron: fietsen123.nl

 

Meer nieuwsartikelen