Akkoord op 7% bijtelling voor fiets van de zaak

9 maanden geleden

Tweede Kamer is akkoord met 7% bijtelling voor een fiets van de zaak. Vanaf 1 januari 2020 geldt een bijtelling van 7 procent voor de fiets van de zaak die ook privé gebruikt wordt. Dat geldt voor de gewone fiets, de e-bike en de speed pedelec.

De Tweede Kamer heeft op 15 november het Belastingplan 2019, waar de bedrijfsfietsenregeling onderdeel van is, geaccordeerd.  BOVAG verwacht van deze maatregel een forse stimulans van fietsgebruik in het woon-werkverkeer. “Momenteel wordt weinig gebruik gemaakt van de bijtellingsregeling voor de fiets van de zaak, omdat die extreem complex is”, geeft BOVAG aan. Benieuwd welke elektrische fietsen geschikt zijn voor woon-werkverkeer? Lees ook “Elektrische fietsen die ideaal zijn voor woon-werkverkeer“.

E-bike leasen wordt eenvoudiger

De bijtellingsregeling is momenteel zo complex dat weinig werkgevers er hun handen aan durven branden. De eenvoudige en laagdrempelige regeling moet die bezwaren wegnemen. Op Prinsjesdag werd al aangekondigd dat de (elektrische) fiets van de zaak onderdeel was van het Belastingplan voor volgend jaar. “Wij zijn blij met dit lobbysucces en we hebben er vertrouwen in dat de gloriedagen van de bedrijfsfietsenregeling weer terug kunnen keren.”

Voor meer informatie over dit onderwerp lees je ook “E-bike lease wordt aantrekkelijker in 2020“.

Bron: Tweewieler

Meer nieuwsartikelen