E-bike tests 2018

1 week geleden

De elektrische fiets is razend populair. Het zal u dan ook niks verbazen dat er al verschillende e-bike tests zijn georganiseerd in 2018. Deze testresultaten geven u een beeld van de e-bike collectie van 2018 en inzicht in de voor- en nadelen per e-bike.

Wie test de elektrische fiets?

Bij de meeste e-bike tests is er een testpanel die de verschillende e-bike modellen testen op verschillende criteria. Dit zijn over het algemeen duidelijke criteria, echter de beoordeling van de testers is vaak deels een persoonlijke voorkeur. Dit is dan ook de reden dat de uitslagen van de verschillende e-bike tests niet altijd het zelfde zijn.

De e-bike tests zijn dus handig voor u om een beeld te krijgen van de voor- en nadelen van de verschillende e-bike modellen. Echter welke e-bike daadwerkelijk het beste bij u past is afhankelijk van uw eigen persoonlijke voorkeuren.

Bekijk de testresultaten per fietstest hieronder:


 

De Nationale E-bike Test 2018

Voor het achtste opeenvolgende jaar is door een team van onafhankelijke e-bike testers in opdracht van Fietsenwinkel.nl de Nationale E-bike Test uitgevoerd, met als doel is om te bepalen wat de beste e-bikes van 2018 zijn. Verdeeld over 6 categorieën zijn er in totaal 66 verschillende e-bikes getest van 14 fietsmerken met 16 verschillende motorsystemen. Wat is de beste e-bike van 2018? Lees nu alle testrapporten!

Bekijk de test

 


 AD Fietstest 2018

Op 21 april is de AD Fietstest gepubliceerd. Een testpanel van 30 leden heeft tientallen fietsen en e-bikes getest, waarbij per categorie een “Testwinnaar” en een “Beste Koop” is uitgeroepen. Het testpanel boog zich over vijf categorieën:

1. elektrische stadsfiets
2. elektrisch hybride
3. elektrische transportfiets
4. speed pedelec

Bekijk de test


Telegraaf Fietstest 2018

In samenwerking met de Fietsersbond en de Consumentenbond heeft de Telegraaf de Nationale Fietstest 2018 uitgevoerd. De e-bikes zijn op vier dagen getest door leden van de Fietsersbond. De testers reden een uitgezet parcours met afdalingen, hellingen, klinkerwegen en asfaltstroken. Maar liefst 26 van de allernieuwste e-bikes zijn getest in drie verschillende categorieën; e-bikes met voorwielmotor en rotatiesensor bij trapas, e-bikes met een middenmotor en luxe e-bikes

Bekijk de test


 

Consumentenbond Fietstest

De Consumentenbond heeft 38 elektrische fietsen getest van onder andere Batavus, Sparta, Giant, Flyer en Gazelle. De e-bikes zijn getest op de motorondersteuning, stabiliteit, bouwkwaliteit en bediening. Bekijk de testresultaten!

Bekijk de test


ANWB Fietstest

De Kampioen voerde de e-bike test van Nederland uit: 20 modellen, 120 testrijders, 1.000 ritjes en 3.200 km. Bekijk de testresultaten!

Bekijk de test

 

 

Meer nieuwsartikelen