E-bike tests 2018

7 maanden geleden

In 2018 zijn er e-bike tests georganiseerd door verschillende partijen waaronder het AD (fietstest.nl)Fietsenwinkel.nl en  de ANWB . Deze e-bike tests geven je een beeld van het e-bike aanbod en helpen je wegwijs te worden in de wondere wereld van de elektrische fiets. Het overzicht van alle e-bike tests die in 2018 zijn uitgevoerd vind je hieronder. Klik op een van de e-bike tests en bekijk welke elektrische fiets(en) als beste uit deze test komen. Zie je liever één overzicht met alle e-bike testswinnaar uit 2018? Dat kan ook! Bekijk hier alle e-bike testwinnaars uit 2018 in één overzicht!

Meer benieuwd naar de 2019 modellen? Bekijk dan hier het overzicht met alle nieuwe 2019 modellen!

E-bike tests onderdelen

Bent je op zoek naar een elektrische fiets? Bekijk dan de verschillende e-bike tests en zie waar het testpanel voornamelijk naar kijkt tijdens het testen van deze e-bikes. Dit zijn de e-bike onderdelen die invloed hebben op de rijervaring en werking van de elektrische fiets. Deze criteria kunnen belangrijk zijn om in de gaten te houden wanneer je op zoek bent naar jouw ideale e-bike.

Maak een proefrit

Bent je enthousiast over een e-bike test winnaar? Maak dan altijd eerst een proefrit om ook zelf te ervaren of deze elektrische fiets echt bij je past! Bereid je goed voor zodat je weet waar je op kunt letten tijdens het maken van een proefrit. Lees ook “waar moet je op letten bij het maken van een proefrit en ga goed voorbereid richting de proefrit.

Wie test de elektrische fiets?

Bij de meeste e-bike tests is er een testpanel die de verschillende e-bike modellen testen op verschillende criteria. Dit zijn over het algemeen duidelijke criteria, echter de beoordeling van de testers is vaak deels een persoonlijke voorkeur. Dit is dan ook de reden dat de uitslagen van de verschillende e-bike tests niet altijd hetzelfde zijn. De e-bike tests zijn dus handig voor om een beeld te krijgen van de voor- en nadelen van de verschillende e-bike modellen. Echter welke e-bike daadwerkelijk het beste bij jou past is afhankelijk van jouw eigen persoonlijke voorkeuren.

Bekijk het overzicht van álle e-bike testwinnaars uit 2018.


 AD Fietstest 2018

Op 21 april is de AD Fietstest gepubliceerd. Een testpanel van 30 leden heeft tientallen fietsen en e-bikes getest, waarbij per categorie een “Testwinnaar” en een “Beste Koop” is uitgeroepen. Het testpanel boog zich over vijf categorieën:

1. elektrische stadsfiets
2. elektrisch hybride
3. elektrische transportfiets
4. speed pedelec

Bekijk de test


Telegraaf Fietstest 2018

In samenwerking met de Fietsersbond en de Consumentenbond heeft de Telegraaf de Nationale Fietstest 2018 uitgevoerd. De e-bikes zijn op vier dagen getest door leden van de Fietsersbond. De testers reden een uitgezet parcours met afdalingen, hellingen, klinkerwegen en asfaltstroken. Maar liefst 26 van de allernieuwste e-bikes zijn getest in drie verschillende categorieën; e-bikes met voorwielmotor en rotatiesensor bij trapas, e-bikes met een middenmotor en luxe e-bikes

Bekijk de test


Consumentenbond Fietstest

De Consumentenbond heeft 38 elektrische fietsen getest van onder andere Batavus, Sparta, Giant, Flyer en Gazelle. De e-bikes zijn getest op de motorondersteuning, stabiliteit, bouwkwaliteit en bediening. Bekijk de testresultaten!

Bekijk de test


ANWB Fietstest

De Kampioen voerde de e-bike test van Nederland uit: 20 modellen, 120 testrijders, 1.000 ritjes en 3.200 km. Bekijk de testresultaten!

Bekijk de test


 

De Nationale E-bike Test 2018

Voor het achtste opeenvolgende jaar is door een team van onafhankelijke e-bike testers in opdracht van Fietsenwinkel.nl de Nationale E-bike Test uitgevoerd, met als doel is om te bepalen wat de beste e-bikes van 2018 zijn. Verdeeld over 6 categorieën zijn er in totaal 66 verschillende e-bikes getest van 14 fietsmerken met 16 verschillende motorsystemen. Wat is de beste e-bike van 2018? Lees nu alle testrapporten!

Bekijk de test

 

 

 

Meer nieuwsartikelen