E-bikes voor iedereen!

9 maanden geleden

Er worden steeds meer e-bikes verkocht. Niet alleen onder ouderen maar de elektrische fiets wint vooral terrein in het woon-werkverkeer en bij scholieren. Deze ontwikkeling gaat gepaard met de opvallende opkomst van de speed-pedelecs en de “hippe” elektrische stadsfietsen.

Speed-pedelec ideaal voor het woon-werkverkeer

De Speed-pedelec is een elektrische fiets met een maximale trapondersteuning van maar liefst 45 kilometer per uur. Door de hogere snelheid is deze elektrische fiets ideaal voor het woon-werkverkeer. Vaak kunnen medewerkers hun lease auto inruilen voor een lease speed-pedelec met ook nog geld toe! Goede deal!

Scholieren zijn gek op de “hippe” elektrische stadsfiets

Doordat er meer keuze is in hippere e-bike modellen stapt ook de jeugd over op de elektrische fiets. Scholieren kunnen de lange afstanden van huis naar school gemakkelijk overbruggen en hoeven niet meer te wachten op hun trein of bus. Daarnaast worden e-bikes steeds goedkoper aangeboden waardoor deze eenmalige investering op de lange termijn goedkoper uit zal komen dan een bus- of treinabonnement.

Gezond leven = meer bewegen

Naast de snellere en hippere e-bike modellen zijn mensen zich ook meer bewust van gezond leven en bij gezond leven hoort genoeg beweging. Hiervoor is de (elektrische) fiets de ideale oplossing. Naast dat u in beweging bent is het ook functioneel. U kunt namelijk gemakkelijk (en zonder files) van A naar B. Win-win situatie!

Benieuwd naar hoeveel calorieën u verbruikt met (elektrisch) fietsen? Lees het hier.

Meer nieuwsartikelen