Elektrische fietsen ook populair onder jongeren

3 jaar geleden

De vakantie is voorbij en dat betekent dat iedereen weer naar school of hun werk moet. Veel mensen reizen met de trein, maar wist je dat elektrische fietsen goedkoper zijn én in veel gevallen ook nog sneller?

Je ziet steeds meer schoolgaande kinderen of werkende mensen een afstand van 30 tot wel 50 kilometer afleggen met een elektrische fiets. Het is niet alleen gezond, maar je zal nooit in de file staan en bent daardoor altijd optijd.

Goedkoper dan de trein

Een elektrische fiets is niet heel goedkoop, maar als je even rekent is het na één jaar al goedkoper dan een treinabonnement. En aan een e-bike heb je natuurlijk veel langer plezier dan één jaar. Daarnaast zijn er tegenwoordig heel wat leuke en hippe modellen te koop waar je vaak niet eens het verschil ziet met een gewone fiets. Er zijn al elektrische fietsen verkrijgbaar vanaf €699,-. 

Jongeren op een e-bike

Een e-bike wordt vaak gezien als een fiets voor oudere mensen, maar niet is minder waar. Voor jongeren die een stuk moeten reizen is een elektrische fiets het perfecte vervoersmiddel. Je bent sneller op school en niet vermoeid. Want met een e-bike hoef je natuurlijk veel minder kracht te zetten. En nog een groot voordeel: nooit meer wachten op de trein die uiteindelijk niet komt door een wisselstoring.

Meer nieuwsartikelen