Gazelle wint internationale designprijs met concept N°1

7 maanden geleden

De elektrische concept bike van Gazelle, bekend als ‘de fiets van de toekomst’, werd verkozen tot beste fietsconcept in de Bicycle Brand Contest van de German Design Council. Deze organisatie staat wereldwijd bekend als één van de meest vooraanstaande partijen op het gebied van design en brandmanagement.

De concept N°1 is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Gazelle en het beroemde designbureau Giugiaro Design. N°1 biedt functionaliteiten, zoals routeplanning, track & trace en navigatie, dankzij de koppeling van de smartphone en het geïntegreerde besturingssysteem (COBI).

De hand van het Italiaanse Giugiaro Design is zichtbaar in het uiterlijk van de N°1. Veel reguliere e-bikes zijn elektrische fietsen met daarop een motor bevestigd. Bij de N°1 is de ontwerpfilosofie helemaal anders: de connected e-bike is één esthetisch geheel. De techniek, de motor, accu, aandrijving en kabels, is weggewerkt in de fiets. Het topframe zorgt voor een strak uiterlijk. Door carbon te gebruiken hebben de ontwerpers meer vrijheid gekregen in de vormgeving.

Meer informatie over de Gazelle concept N°1 vindt u hier.

Bron: Gazelle

Meer nieuwsartikelen