Giant presenteert nieuwe SyncLive-motor

8 maanden geleden

Giant ontbrak op de Eurobike, maar is ondertussen begonnen met haar dealershows. Of eigenlijk huisshow. Dealers worden uitgenodigd in de showroom in de vestiging in Lelystad. Die showroom is onlangs uitgebreid vanwege het groeiend aantal e-bike modellen.

SyncLive motor

Giant heeft een uitgebreid aanbod, onderverdeeld in diverse categorieën. Van racefietsen tot stadsfietsen en van E-mountainbikes tot E-Speed-fietsen. Grootste nieuws voor 2019 is de nieuwe SyncLive motor; een ontwikkeling van Giant samen met Yamaha en met Panasonic voor de accu.

Van de SyncDrive-motoren komen 2 versies: een Life-uitvoering en een iets krachtigere Pro-motor. Belangrijkste kenmerken zijn volgens de fabrikant de stillere middenmotor, PedalPlus 6-sensoren-technologie, 5 ondersteuningsniveaus en een automatische support-stand. Modellen als de Grand Tour E+, Prime E + en Daily Tour E + hebben deze motor.

Er zijn uitvoeringen met Nexus-naven en de Daily Tour E+ is er bijvoorbeeld ook met een Gates-riem ( € 3.299,-). De sportieve tak beslaat ondermeer de Any Tour E +, Quik E +, Explore E + en Amiti E + (damesversie). De Any Tour is afgemonteerd met Shimano XT 11-speed en riem, voor € 3.499,-.

Giant RideControl Evo display

Ook nieuw bij Giant is de RideControl Evo display, inclusief navigatie, hartslagmonitor en het instellen van doelen. Dit alles is te ‘connecten’ met een smartphone. Voor de meest sportieve e-bikes (E-MTB’s) is er de compacte Ride Control One.

Veel modellen hebben een in de onderbuis geïntegreerde accu. Ook is bij veel modellen voortaan keuze uit 2 accu’s (400 en 500 watt). Bij de sportieve hybrides is er voortaan een onderverdeling in Anytour voor heren en Allure voor dames.

Bekijk hier de gehele Giant 2019 collectie.

Meer nieuwsartikelen