Hoeveel calorieën verbruikt u met elektrisch fietsen?

De E-bike of elektrische fiets is bezig aan een gigantische opmars. Op het eerste gezicht lijkt een E-bike misschien niet veel toe te voegen voor mensen die gezonder willen worden of willen afvallen, maar niets is minder waar. Door de E-bike gaan er namelijk veel mensen bewegen die dat normaal niet zouden doen. Plotseling is een stuk van 15 tot 20 km naar u werk fietsend goed te doen. Zo beweegt u veel meer dan dat u in de auto of het openbaar vervoer zou doen en komt u fitter aan op uw werk.

Hoeveel calorieën u verbrandt op een elektrische fiets is afhankelijk van uw snelheid en de mate van trapondersteuning, maar globaal kunt u uitgaan van de onderstaande tabel.

De snelheid waarin u calorieën verbrandt is afhankelijk van de stand waarop je de E-bike zet. Hoe hoger de ondersteuningsstand hoe minder werk u zelf moet verzetten en dus verbrandt u minder calorieën. Echter: met een hogere ondersteuningsstand zal u de E-bike als prettiger ervaren waardoor u langere ritten wilt en kunt gaan maken, waardoor u alsnog de calorieën er doorheen brandt! Hieronder een schatting van het aantal verbrande calorieën per ondersteuningsstand voor 10 tot 30 kilometer. Uiteraard is dit in de praktijk ook afhankelijk van o.a. uw snelheid, gewicht en het hoogteverschil.

 

Hoeveel calorieën verbruikt u met elektrisch fietsen? was last modified: februari 27th, 2018 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook