Hoeveel calorieën verbruikt u met elektrisch fietsen?

9 maanden geleden

De e-bike of elektrische fiets is bezig aan een gigantische opmars. Op het eerste gezicht lijkt een e-bike misschien niet veel toe te voegen voor mensen die gezonder willen worden of willen afvallen, maar niets is minder waar. Door de e-bike gaan namelijk veel mensen bewegen die dat normaal niet zouden doen. Plotseling is een stuk van 15 tot 20 km naar u werk fietsen goed te doen. Zo beweegt u veel meer dan dat u in de auto of het openbaar vervoer zou doen en komt u fitter aan op uw werk. Hoeveel calorieën u verbrandt op een elektrische fiets is afhankelijk van uw snelheid en de mate van trapondersteuning, maar globaal kunt u uitgaan van de onderstaande tabel.

De snelheid waarin u calorieën verbrandt is afhankelijk van de stand waarop u de e-bike zet. Hoe hoger de ondersteuningsstand hoe minder werk u zelf moet verzetten en dus verbrandt u minder calorieën. Echter, met een hogere ondersteuningsstand zal u de e-bike als prettiger ervaren waardoor u weer langere ritten wilt en kunt gaan maken.

Hieronder vindt u een schatting van het aantal verbrande calorieën per ondersteuningsstand voor 10 tot 30 kilometer. Uiteraard is dit in de praktijk ook afhankelijk van o.a. uw snelheid, gewicht en het hoogteverschil.

 

Meer nieuwsartikelen