Miljoeneninvestering om mensen op de fiets te krijgen

3 jaar geleden

Zo’n 25 duizend nieuwe plekken om je fiets te stallen en een flink aantal nieuwe snelfietsroutes. Allemaal onderdeel van het kabinetsplan om 200 duizend mensen extra op hun stalen ros naar het werk te krijgen. Provincies, vervoersregio’s en gemeenten leggen hier de komende tijd 245 miljoen euro voor op tafel. Afgelopen juni maakte staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) al bekend dat het kabinetĀ honderd miljoen euro in de maatregelen investeert.

Fietsroutes

Met het geld worden onder andere bij deĀ stations Amsterdam Centraal, Heerlen en Rotterdam Centraal nieuwe fietsstallingen gebouwd. Ook worden nog eens 53 bestaande stallingen uitgebreid. In totaal moet dit 25 duizend extra stallingsplaatsen opleveren.

Om de fietsende forens snel door te kunnen laten rijden, worden door het hele land vijftien fietsroutes (op)nieuw aangelegd. Hierop kunnen fietsers ongehinderd door kruispunten en stoplichten doorfietsen. Het gaat bijvoorbeeld om de trajecten Utrecht – Amersfoort en Assen – Groningen. Bekijk ook de elektrische fietsen die geschikt zijn voor woon-werkverkeer.

Bron: RTL nieuws

Bekijk alle Houten Horloges van de Orignele WoodWatch

Meer nieuwsartikelen