QWIC introduceert nieuwe displayconsoles

7 maanden geleden

Tijdens de jaarlijkse Sneak Preview heeft QWIC haar nieuwe displayconsoles geïntroduceerd; een klein en compact displayconsole dat via een Bluetoothverbinding gekoppeld wordt aan de smartphone.

Met de integratie van dit nieuwe displayconsole zet QWIC een volgende stap richting volledige digitalisering, waarbij de smartphone het display vervangt. Via de QWIC app wordt de fiets bediend en alle beschikbare informatie getoond. De console toont de huidige snelheid, het accubereik en de ondersteuningsstand. Via de QWIC app is de overige informatie uit te lezen zoals gereden afstand en fietsinstellingen. De compacte displayconsole bevindt zich aan de linkerkant van het stuur, wat zorgt voor een fraai afgewerkt stuur dat strakker oogt, geheel in lijn met het design van de e-bike. Geïntegreerd in de displayconsole zit een USB-poort, waarmee de gebruiker de smartphone kan opladen. Op deze manier kom je nooit met een lege smartphone te staan.

QWIC app

Middels de QWIC app is het mogelijk om de ondersteuning van de e-bikes geheel te bedienen vanaf de smartphone. Dankzij de gratis app, zowel Android als IOS, kan alle belangrijke informatie afgelezen worden. De app toont bijvoorbeeld de gereden afstand, fietsinstellingen, mogelijk bereik, acculading en zelfs fietsnavigatie. QWIC is continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de app en het doorvoeren van innovaties uit de automotive, om zo steeds meer automobilisten te verleiden voor de e-bike. Zo ziet QWIC een toekomst waar de app proactief de gebruiker informeert over bijvoorbeeld de snelste route naar huis, een te lage bandenspanning of een mogelijk aan te raden onderhoudsbeurt.

Alle nieuwe modellen binnen de Performance serie en de e-bikes binnen de Urban Serie worden uitgevoerd met de vernieuwde displayconsole.

qwic display

Omdat de smartphone niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven wordt het flatscreen display, bekend van o.a. de Premium MA8, niet meer standaard meegeleverd. Voor wie de smartphone niet wil koppelen aan de nieuwe displayconsole is het QWIC flatscreen display optioneel leverbaar voor een meerprijs van € 139,95.

Bron: Nieuwsfiets.nu

Meer nieuwsartikelen