Revos maakt gewone fiets elektrisch

2 jaar geleden
Revolutionworks is een startende fabrikant uit het Engelse Bristol. Het bedrijf heeft het nieuwe e-bike systeem Revos ontwikkeld, waarmee een gewone fiets eenvoudig veranderd kan worden in een e-bike. Revos bestaat uit drie delen: een aandrijfeenheid die aan het fietsframe kan worden bevestigd, een magnetische sensor voor de pedaalaanslag en een lithium ion accu.

De accu voor het Revos e-bike systeem kan op de nokken van de bidonhouder bevestigd worden. Er zijn twee batterijformaten beschikbaar: 100Wh en 209Wh. Het hele proces van ombouwen duurt minder dan 10 minuten, waarbij het niet nodig is om onderdelen van de fiets te vervangen. Het Revos systeem is ultra lichtgewicht.

Kickstarter-doel bereikt

Directeur Mark Palmer van Revolutionworks Ltd heeft al na 12 dagen zijn vooraf gestelde Kickstarter-doel bereikt, terwijl de campagne nog 19 dagen duurt. Volledige prijzen voor een complete set inclusief een oplaadbare Li-on-batterij beginnen bij £ 399 (€ 456,-), maar wordt op de Kickstarter crowdfunding-website aangeboden voor prijzen vanaf £ 349 (€ 399,-).

Van normale fiets naar e-bike 

Het idee achter Revos kwam van Hugo Palmer toen hij in 2011 aan de Oxford Brookes University Motorport Engineering studeerde. In een persoonlijk project wilde hij zien of hij van zijn fiets een elektrische fiets kon maken met motoren, batterijen en snelheidsregelaars uit eerdere projecten. Na de Kickstarter-periode gaat het bedrijf zich voorbereiden op de productie van het product. Hugo Palmer: “Dat we ons financiële doel zo snel bereikt hebben op Kickstarter is zeer inspirerend en we zijn benieuwd waar we op uitkomen. We kunnen ons in ieder geval gaan voorbereiden op de productie.”

Bron: Tweewieler

 

 

Meer nieuwsartikelen