Speed-pedelecs bijna net zo snel als Sven Kramer!

1 jaar geleden

De Olymische Winterspelen zijn in volle gang in Zuid-Korea en wij als klein kikkerlandje zijn natuurlijk hartstikke trots op onze snelle helden… Maar wilt u het liefst zelf snel van A naar B? Dat kan! Met een speed-pedelec gaat u bijna (ja, bijna) net zo snel als Sven Kramer! En dat zonder schaatsbaan, ideaal.

Wat is een speed-pedelec?

Een speed-pedelec is een elektrische fiets waarbij de ondersteuning niet, zoals bij andere elektrische fietsen, stopt bij 25 kilometer per uur. U kunt met zelf meetrappen snelheden van wel 45 kilometer bereiken. Vooralsnog is de fiets vooral populair bij dertigers die grotere afstanden moeten afleggen naar hun werk en daarvoor liever op de fiets stappen dan in de auto.

Vanaf 1 januari 2017 is een helm voor berijders van een Speed Pedelec verplicht en bent u verplicht om met uw speed-pedelec op de rijbaan te rijden.

Voor de Speed Pedelec gelden dezelfde regels als voor de bromfiets en zijn dus kentekenplichtig. Zo moet u minimaal een bromfietsrijbewijs hebben.  Vanaf 16 jaar mag u dus met het rijbewijs AM een Speed Pedelec gebruiken. Bij aanschaf van een speed pedelec moet u zelf een WA verzekering afsluiten.

 

Bekijk hier alle speed-pedelecs

 

Meer nieuwsartikelen