Vier schitterende herfst fietsroutes

12 maanden geleden

Heerlijk in de Hof

Afstand: 32 km of 38 km

Startpunt:
Zuivelboerderij Effink
Stokkumervlierweg 8
7475 PK Markelo

Coördinaten:
N52.2233 E6.5450

Algemene routeinformatie:

Tijdens de fietsroute Heerlijk in de Hof maakt u kennis met het glooiende landschap van Twente en Salland. Vanaf de zuivelboerderij fietst u via het buurtschap Stokkum, met veel authentieke boerderijen, naar Markelo. Daar kunt u een kijkje nemen in de monumentale Molen van Buursink. Door het boerenland toert u naar De Borkeld, een gevarieerd natuurgebied met jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers en graslanden. Via de Friezenberg en de Herikerberg fietst u terug, onderweg genietend van de prachtige vergezichten over de buurtschap Herike-Elsen.

heerlijkhof

Praktische informatie:

U kunt de auto gratis bij de boerderij parkeren.

Bij het startpunt vindt u Effinks Koffiehuuske. Hier kunt u dagelijks terecht voor een kop koffie, thee, warme chocolademelk of soep, of voor een heerlijk boerenijsje. Na 3,5km passeert u De Hoestinkhof, een authentieke Twentse boerderij met Engels theehuis. In Markelo is er in De Molen van Buursink gelegenheid voor koffie en een rondleiding. Na ruim 30km komt u bij Herberg de Kemper, een uitstekende gelegenheid om iets te eten of te drinken.

  Bekijk de fietsroute


Grenzeloos…

Afstand: 29 km of 47 km
Startpunt
De Pannekoekenbakker
Singel 16
5111 CD Baarle-Nassau
Coördinaten:
N51.4431 E4.9306
Algemene routeinformatie:
De Pannekoekenbakker ligt in het hartje van Baarle-Nassau. Of is het Baarle-Hertog, de Belgische enclave waarvan de grens dwars door straten en huizen heen loopt. Strepen en kruisjes op de grond geven de grens aan. En aan de huisnummers kunt u zien of u in Nederland bent of in België. Wat dat allemaal voor merkwaardige consequenties heeft, weten ze u bij de Pannekoekenbakker ongetwijfeld haarfijn te vertellen. Het dorp is in ieder geval ‘grenzeloos’ populair.

De fietsroute Grenzeloos maakt volop gebruik van de vele fietspaden in de omgeving. Met een grote boog fietst u dwars door bossen, weidegebieden en heidevelden. Heel bijzonder zijn het lange fietspad langs de rivier de Mark en de route door de vier landgoederen. Het ‘Bels Lijntje’ brengt u terug naar het beginpunt.

baarle

Praktische informatie:

Er is volop horeca onderweg. Halverwege komt u langs uitspanning De Fazanterie in Ulvenhout, die alle dagen open is vanaf 10 uur.

  Bekijk de fietsroute


Achter Speuld en Sprield

Afstand: 49 km
Startpunt:
NS station Ermelo
Dr. van Dalelaan 9
3851 JA Ermelo

Coördinaten:
N52.3009 E5.6144

Algemene routeinformatie:

Verwonder u over de wisselingen van het karakter van de bossen tijdens deze fietstocht. Van het overbekende Veluwebos naar bos met heuvels en dalen. Van een fraai beukenbos naar een bos met dansende bomen. Door deze bossen is het heerlijk fietsen over de vele fietspaden. De 1,5km zandweg in de route kan in een droge periode mul zijn.
Na al dat bos krijgt het aloude hoevelandschap de overhand. U kunt in de tweede helft van de route een kijkje nemen bij kasteel De Vanenburg en museumboerderij De Mariahoeve.

speuld

Praktische informatie:

Het startplaatsje Ermelo nodigt uit om koffie te drinken en Putten om even een terrasje te pakken. Boshuis Drie, op maandag gesloten, is een prima lunchplek. Komt u met de auto dan kunt u gratis parkeren op het P + R-terrein bij het station.

  Bekijk de fietsroute

Rondje om Borger

Afstand: 41 km

Startpunt:
Gemeentehuis Exloo
Hoofdstraat 50
7875 AD Exloo

Coördinaten:
N52.8827 E6.8632

Algemene routeinformatie:

Deze prachtige en afwisselende fietstocht over de vele fietspaden en rustige landweggetjes rondom Borger brengt u langs de plekjes waar Drenthe zo bekend om is. U fietst over de heide, door bossen en mooie beeklandschappen en komt door rustieke Drentse dorpjes. De hunebedden ontbreken natuurlijk niet. Ook klimt en daalt u een paar keer op de Hondsrug.
Langs de route ligt het Boomkroonpad.

Praktische informatie:

Achter het gemeentehuis kunt u gratis lang parkeren. Onderweg zijn diverse horecagelegenheden, onder andere het dagelijks vanaf 10 uur geopende Restaurant Poolshoogte. In Borger kunt u het Hunebedcentrum bezoeken.

  Bekijk de fietsroute

Alle bovenstaande routes zijn samengesteld door mooisteroutes.nl

natuur_drenthe_campings03

Meer nieuwsartikelen