Accu techniek ondergaat grote veranderingen!

2 jaar geleden

De ontwikkeling van accu’s staat al een tijdje stil en er gebeurd maar weinig met de specificaties van accu’s. Echter, komen er mogelijk al op redelijk korte termijn batterijen die gebaseerd zijn op een nieuwe techniek. Het gaat hier om de grafeen-lithium technologie. Grafeen brengt een aantal bijzondere eigenschappen met zich mee die tot grote stappen leiden op het gebied van de accu. Dit komt voornamelijk door de carbon atomen in grafeen, die supergeleidend zijn.

Energie dichtheid van de accu

Het grootste voordeel van deze nieuwe techniek is de energie dichtheid van de accu. Deze is namelijk 2.5 keer zo hoog dan voorheen, wat betekent dat de accu’s een grotere actieradius krijgen. Bovendien is de prijs per Kwh aan het begin ongeveer even hoog als die van een normale accu, maar deze prijs gaat omlaag naarmate de accu’s verder worden ontwikkeld. De verwachting is dat grafeen-lithium accu’s in 2021 ongeveer 40% goedkoper zijn dan de huidige accu’s.

Grafeen

Grafeen wordt al langer gezien als revolutionair. Zo geeft de EU al 10 jaar lang subsidies voor allerlei grafeen toepassingen. Ook de Chinese overheid heeft een soort gelijk programma. Beide overheden vinden grafeen belangrijk voor de toekomst. Bovendien heeft China een grote natuurlijke voorraad aan grafeen. Tot voorheen werd grafeen al wel gebruikt in de een aantal kleine fiets onderdelen, maar grootschalige toepassingen komen pas in de aankomende jaren. Er gaat een hoop veranderen!

Bron: Tweewieler.nl

Meer nieuwsartikelen