Accuservice van de ANWB

2 jaar geleden

Iedereen wilt natuurlijk genieten van hun elektrische fiets. Ook de ANWB vindt dat. Helaas zien zij met regelmaat dat er onduidelijkheid en onzekerheid heerst onder fietser, wanneer het aankomt op hun accu. Het is daarom dat de ANWB met hun eigen fiets accuservice komt.

De ANWB heeft eerder onderzoek gedaan naar de ervaring van fietsers met hun accu. Wat blijkt? De helft van de fietsers heeft regelmatig problemen met de accu. Vandaar, dat de ANWB nu zelf accu’s gaan verkopen als vervanging voor een defecte accu. Daarbovenop komt ook dat mensen een nieuwe accu veelal te duur vinden. Het prijskaartje bedraagt al gauw 550 euro en loopt soms zelfs op tot 950 euro.

Het hoge prijskaartje van een nieuwe accu zorgt er voor dat mensen nu een accu laten reviseren. Echter, raad de ANWB dit uit veiligheidsoverwegingen af. Een gereviseerde accu heeft een significant hoger brandgevaar. Aanvankelijk betreedt de ANWB de markt met twintig type accu’s. Genoeg om ongeveer 30% van de voor 2015 verkochte elektrische fietsen te helpen. Goed nieuws voor de consument, want deze accu’s liggen ongeveer 15% onder de adviesprijs van een nieuwe accu.

Betere informatie

Naast het verkopen van nieuwe accu’s, gaat de ANWB ook een informatie campagne houden over hoe je jouw accu in goede staat kan houden. De informatie die tot op heden is verstrekt door producten is nu vaak niet erg concreet. Zo maken zij geen overtuigende uitspraken over bijvoorbeeld de levensduur van een accu. Op lange termijn gaan er meer accu’s aan het assortiment van de ANWB accuservice toegevoegd worden. Het kiezen voor een elektrische fiets wordt zo nog aantrekkelijker gemaakt door de ANWB!

Bron: blikopnieuws.nl

Meer nieuwsartikelen