AD Fietstest 2019 uitslag komt er aan!

3 maanden geleden

Op 23 en 24 maart 2019 vond de grootste fietstest van Nederland weer plaats, namelijk de AD Fietstest 2019. Deze werd georganiseerd door het AD en Fietstest.nl. Er zijn meer dan 600 vrijwilligers ingeschakeld om 125 verschillende elektrische fietsen te testen! Al deze modellen zijn geproduceerd door 40 fabrikanten. De test wordt elk jaar weer populairder en gezelliger. Ook dit jaar was de sfeer erg goed. Een evenement door fietsers voor fietsers!

Waarom de AD Fietstest 2019?

Het uitzoeken van een elektrische fiets is behoorlijk lastig. Er zijn nou eenmaal veel verschillende modellen. Vandaar dat het AD en Fietstest.nl deze test hebben georganiseerd. De test maakt het kiezen van de een e-bike een stuk makkelijker. Bovendien worden alle fietsen door normale gebruikers getest, waardoor de resultaten zo eerlijk mogelijk zijn. Bovendien, wordt de uitslag van de test op een transparante manier publiek gemaakt.

Verschillende categorieën

Er zijn veel verschillende soorten elektrische fietsen, en om de test overzichtelijk te maken, is deze opgedeelt in verschillende categorieën. Vervolgens zijn de vrijwilligers ingedeeld in een categorie waar zij zelf aangaven bekend mee te zijn. De categorieën waren: elektrische stadsfiets, sportieve woon-werk fiets, transportfiets, speed pedelecs, elektrische vouwfietsen, elektrische family bikes en elektrische lifestylefietsen. Verder waren de categorien opgedeeld in verschillende prijsklassen. Vervolgens, zijn de fietsen getest op rijeigenschappen, comfort, kwaliteit, ondersteuning en bediening.

De uitslag

Echter, maakt het AD de uitslag niet in één keer, maar in delen bekend. Op 13 april publiceerd het AD de eerste 3 categorieën en op 4 mei de overige. Wij plaatsten de uitslag zo snel mogelijk op de website!

Bron: fietstest.nl

Meer nieuwsartikelen