Automatisch schakelen met het nieuwe enviolo AUTOMATiQ systeem!

5 maanden geleden

enviolo maakt automatische schakelsystemen voor op jouw elektrische fiets, zodat jij een stuk eenvoudiger, veiliger en zonder zorgen kunt fietsen! Rijden met een fiets met een traploze of automatische schakelsystemen van enviolo betekent niet meer bezig zijn met schakelen en meer met de écht belangrijke dingen, zoals het verkeer, gevaren op de weg, personen die achterop zitten of genieten van de prachtige omgeving.

AUTOMATiQ systeem: de nieuwste generatie automatisch schakelen

enviolo introduceert vanaf Modeljaar 2020 met trots enviolo AUTOMATiQ, de nieuwste generatie automatisch schakelen. Het systeem schakelt subliem voor de rijder, voor optimaal fietsgenot. Van stadsverkeer met veel “stop-and-go” tot de langere sportieve ritten. enviolo AUTOMATiQ zorgt er voor dat de fietser altijd wordt bediend met de gewenste trapfrequentie.

“De voordelen van AUTOMATiQ zijn overduidelijk. De efficiëntie tussen de trapkracht van de fietser en het  schakelsysteem is optimaal. Van het wegrijden bij het stoplicht, tot stijlere klimmen, het AUTOMATiQ systeem past  zich feilloos aan op de omstandigheden!”, zegt Taeke Bijlsma, Product Manager Brinckers.

enviolo automatisch schakelen systeem

Wat maakt het AUTOMATiQ systeem revolutionair?

Elk van de vijf enviolo groupsets heeft zijn eigen automatische schakelsysteem. Alle AUTOMATiQ systemen bieden een volledig unieke fietservaring door verbeterde cadans controle, een geoptimaliseerde overbrengingsverhouding, aanpasbare oplossingen en hogere koppels. Bluetooth Low Energy (BLE) communicatie is toegevoegd om minder complexe integratiemogelijkheden, eenvoudiger onderhoud,  draadloze updates, snellere service en het delen van gegevens van systeemanalyses mogelijk te maken.

enviolo-app

Rijders kunnen via de enviolo-app nu ook hun unieke profielen aanpassen en systemen via WiFi updaten zonder hun lokale fietswinkel te hoeven bezoeken. Er zijn verschillende gebruikersinterface-opties beschikbaar om de systemen te bedienen. Bediening is dankzij de heldere app een kinderspel!

Sterkere schakelmotor voor cargo – en sportieve fietsen
Eveneens een nieuwe karakteristiek van AUTOMATiQ betreft de sterke interne schakelmotor, een aanpassing  die tot stand is gekomen op basis van uitvoerige klantfeedback. Dit komt met name goed tot zijn recht in de groeiende productsegmenten voor zwaardere toepassingen (cargo fietsen) en sportieve fietsers met sterkere motoren. enviolo`s nieuwe AUTOMATiQ systeem heeft goede feedback ontvangen vanuit het dealer kanaal.

“het enviolo systeem wordt al gekenmerkt door een zeer lage onderhoudsbehoefte en een groot gebruiksgemak. Nu met de toevoeging van AUTOMATiQ merken we dat fietsers volledig ontzorgt worden in het bedienen van de fiets, waardoor er optimaal gefocust kan worden op het fietsen van A naar B in de stad.”

Elektrische fietsen met AUTOMATiQ systeem

enviolo heeft zeven lancerings partners geselecteerd voor de eerste MY20 modellen met de AUTOMATiQ technologie. HNF-NICOLAI, Koga en Winora met de enviolo TR AUTOMATiQ. Brinckers met de enviolo  CT AUTOMATiQ. Bergstrom en Tern met de enviolo SP AUTOMATiQ. En Urban Arrow met de enviolo CA AUTOMATiQ. Naar verwachting zullen de eerste fietsen met deze AUTOMATiQ systemen in Q1 2020 op de markt verschijnen en dus beschikbaar worden voor consumenten.

enviolo app

Brinckers AUTMATiQ

De Brinckers komt binnenkort beschikbaar in de AUTOMATiQ-editie. Alle juiste ingrediënten van een comfortabele e-bike voor recreatief en/of dagelijks gebruik! Verschillende rijomstandigheden vereisen verschillende ondersteuningsstanden. Als je de wind in de rug hebt ga je sneller en voelt het comfortabeler als je je cadans verlaagd. Als je tegenwind hebt, heb je wellicht behoefte aan meer ondersteuning en kan je je cadans verhogen.

Doordat het verwijderen van een shifter en twee kabels ziet de fiets er een stuk strakker uit. Je kunt het AUTOMATiQ-systeem instellen en aanpassen met behulp van de gratis app of eenvoudig de cadans aanpassen in het display van de fiets.
Meer nieuwsartikelen