(Belgische) e-bike start-up Cowboy lanceert verzekeringspakketten

4 maanden geleden

Het is tijd voor de Belgische start-up Cowboy om uit te breiden met extra diensten zoals de Easy Rider beschermingspakketten tegen schade en diefstal. Cowboy werkt hiervoor samen met Qover, een verzekeringsbedrijf dat ook de fietskoeriers van Deliveroo verzekert.

E-bike doelwit voor fietsdieven

Elektrische fietsen zijn nu eenmaal niet goedkoop en dat maakt hen een ideaal doelwit voor fietsdieven. Cowboy heeft momenteel al een “Find my bike” functionaliteit ingebouwd in de app waarmee je je fiets kan volgen in geval van diefstal, wat zich vertaalt als het gratis Easy Rider Basic-plan. Volgens het bedrijf zijn er zo al 14 van de 20 gestolen e-bikes teruggevonden.

Abonnementen

Met een Easy Rider Standard-abonnement kan je echter nog een stap verder gaan en wordt je onmiddellijk op de hoogte gebracht als je fiets verplaatst wordt en is je fiets verzekerd tegen diefstal. Mag het enkele euro’s meer zijn? Dan kan je Easy Rider Plus nemen om jezelf te beschermen tegen schade én vandalisme. Een claim indienen is alvast supersimpel en kan direct via de Cowboy-app. Gebruikers van de twee betalende pakketten worden bovendien binnen de vijf minuten geholpen door de klantendienst van Cowboy.

Belgische e-bike start-up Cowboy

Prijs van de verzekeringspakketen

Het Easy Rider Basic pakket is zoals gezegd gratis. Voor Easy Rider Standard betaal je 8 euro per maand. Voor Easy Rider Plus leg je elke maand 10 euro op tafel. Een abonnement moet binnen de eerste 6 maanden na aankoop afgesloten worden en dat voor een periode van minimum 1 jaar.

Vergelijk fietsverzekeringen

Ben je op zoek naar een goede fietsverzekering voor je e-bike? Lees je goed in en vergelijk alle fietsverzekeringen met elkaar met de vergelijker hieronder:

Loading poll...

 

Bron: techpulse.be

Meer nieuwsartikelen