Best geteste elektrische fietsen

2 jaar geleden

Ben je op zoek naar een elektrische fiets, maar zie je door het grote aanbod het bos niet meer? Doe dan je voordeel met de ervaringen van ANWB-leden die verschillende e-bikes voor je hebben getest. Bekijk het overzicht met de best geteste elektrische fietsen hieronder.

Best geteste elektrische fietsen door ANWB-leden

ANWB-leden hebben de fietsen getest op een speciaal parcours. Het parcours bevatte een aantal onderdelen, zoals een beklimming en een remtest. De deelnemers werd ook gevraagd om diverse handelingen met de fiets uit te voeren, zoals het verwijderen en terugplaatsen van de accu en het tillen van de fiets op een fietsendrager. Vervolgens moesten ze de e-bikes beoordelen op rij-eigenschappen, motor, displaybediening en comfort.

1. Brinckers Brisbane M310

Cijfer: 8,2

Brinckers brisbane m310 | elektrische fietsen

De Brinckers Brisbane M310 heeft een nieuwe Bafang-middenmotor die krachtig genoeg is om zich overal te kunnen redden; hoe uitdagend of lang de rit ook is. Daarnaast heeft de fiets traploze Enviolo-versnellingen en een verende voorvork en zadelpen die zorgen voor extra comfort. Met de USB-uitgang in het kleurendisplay sluit je je telefoon of navigatie moeiteloos aan en de automatische lichtsensoren zorgen ervoor dat je altijd goed te zien bent. De ANWB-leden vinden de Brinckers Brisbane M310 een “heerlijke fiets met prima motor” en ze zijn erg te spreken over het fijne schakelen.

Vind hier meer informatie over de Brinckers Brisbane M310.

2. Brinckers Granville Sport M9

Cijfer: 8,2

brinckers granville sport | elektrische fietsen

De Brinckers Granville Sport M9 is uitgerust met een krachtige Bosch Active Line-middenmotor waarmee je heel gemakkelijk lange afstanden overbrugt. Bovendien is bedienen heel eenvoudig: met slechts enkele knoppen bedien je motor en display. Je kiest uit 4 verschillende ondersteuningsstanden en de fiets doet verder het werk. De ANWB-leden vinden de Brinckers Granville Sport M9 een stoere fiets. De ondersteuning vinden ze daarnaast heel natuurlijk aanvoelen.

Vind hier meer informatie over Brinckers Granville Sport M9.

3. Giant Grandtour-E+ 1

Cijfer: 8,2

Giant grandtour e1 | elektrische fietsen

De Giant Grandtour-E+ 1 is een elektrische stadsfiets met een Yamaha SyncDrive-aandrijfmotor. Deze staat bekend om zijn krachtige eigenschappen die je naar eigen wens kunt instellen. Daarnaast kun je tijdens het rijden kiezen voor de Smart Support-functie. Hiermee kiest het systeem zelf de optimale ondersteuningsstand door middel van het slim combineren van de verschillende sensoren op de fiets. De ANWB-leden zijn bij de Giant Grandtour-E+ 1 het meest enthousiast over de soepele motor, de krachtige schijfremmen en het goed afleesbare display.

Vind hier meer informatie over de Giant Grandtour-E+ 1.

4. Victesse Melville N7 HM 400

Cijfer: 8,1

Victesse melville n7 | elektrische fietsen

De Victesse Melvile N7 HM 400 is geschikt voor korte ritjes, maar je kunt er ook goed een langere fietstocht mee maken door de 400Wh accu. Bovendien is de Bosch Active Line-middenmotor een stuk stiller dan zijn voorgangers en hij werkt soepel samen met de 7 Shimano-versnellingen. De ANWB-leden vinden de stille motor en het rijgemak heel fijn aan de Victesse Melville N7 HM 400.

Vind hier meer informatie over de Victesse Melville N7 HM 400.

5. Cortina E-U1 N3

Cijfer: 7,9


Cortina e U1 dames | elektrische fietsen

 

 

De Cortina E-U1 N3 is een e-bike zonder poespas, maar mét sterke Bafang-voorwielmotor. Het systeem heeft 5 ondersteuningsstanden, die je eenvoudig kunt aanpassen naar de gewenste ondersteuning. Ook is de elektrische fiets voorzien van een walk-assist, zodat je de fiets eenvoudig uit je kelder of garagebox kunt halen. De ANWB-leden vinden de Cortina E-U1 N3 een goede stadsfiets die eenvoudig te bedienen is.

Vind hier meer informatie over de Cortina E-U1 N3.

Bron: nu.nl

Meer nieuwsartikelen