Beste Speed Pedelec 2018

6 maanden geleden

In 2018 is de Speed Pedelec in populariteit gestegen. Ben jij benieuwd naar de beste Speed Pedelecs uit 2018? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Wat is een Speed Pedelec?

De Speed Pedelec is een elektrische fiets waarbij de ondersteuning niet, zoals bij andere elektrische fietsen, stopt bij 25 kilometer per uur. Je kunt met zelf meetrappen snelheden van wel 45 kilometer bereiken. Vooralsnog is de fiets vooral populair bij dertigers die grotere afstanden moeten afleggen naar hun werk en daarvoor liever op de fiets stappen dan in de auto. Vanaf 1 januari 2017 valt de Speed Pedelec voor de wet onder bromfietsen. Speed Pedelecs zijn voorzien van een Nederlands kenteken en voor de berijder is het dragen van een helm verplicht.

Regels voor de Speed Pedelec

Voor de Speed Pedelec gelden dezelfde regels als voor de bromfiets. Zo moet je minimaal een bromfietsrijbewijs hebben. Vanaf 16 jaar mag je dus met het rijbewijs AM een Speed Pedelec gebruiken. Sinds 1 januari 2017 zijn Speed Pedelecs verplicht om op de rijbaan te rijden. Bij aanschaf van een speed pedelec moet je zelf een WA verzekering afsluiten. Doet je dit niet, dan overtreedt je de wet. Vergelijk hier gemakkelijk uw fietsverzekering. Meer informatie over de regels voor een Speed Pedelec vind je op de website van de Rijksoverheid.

Wist je dat een Speed Pedelec..

Een kleinere actieradius heeft dan een normale elektrische fiets. Zeker wanneer er in hogere snelheden wordt gefietst. Dit kan soms wel 4 x minder zijn dan een normale elektrische fiets. Kijk voor de actieradius van een bepaald model op de specificatie pagina van dit model.

Beste Speed Pedelec 2018

We hebben de zes best verkochte Speed Pedelecs uit 2018 voor u op een rijtje gezet:

1. Stromer ST-1

2. Riese & Müller – Supercharger

3. Gazelle Cityzen

4. Specialized Turbo Vado

 

 

5. Stromer ST-2

6. Batavus Razer Turbo

Bekijk hier alle Speed Pedelecs.

Bron: Rai vereniging

 

 

Meer nieuwsartikelen