De beste e-bike helm

7 maanden geleden

Helmplicht e-bike

Op 1 juli 2017 werd het verplicht voor alle snelle e-bikes, oftewel speed pedelecs, om een bromfietskentekenplaat te hebben en een WA verzekering. Hierdoor gelden nu dezelfde regels voor speed pedelecs als voor bromfietsen. Dit bekent dat je op deze 45 km/h fietsen een e-bike helm moet dragen. Aanvankelijk werd er gedacht aan een integrale helm (scooterhelm). Echter, was dit geen gezicht. Er is daarom gekozen voor een helm met de zogehete NTA 8776 beschermingsniveau. Deze lijkt erg veel op een normale fietshelm, maar is bestand tegen hogere valsnelheden en beschermt grotere delen van het hoofd. Zo beschermt de NTA 8776 helm jouw slaap en de achterkant van het hoofd beter. Wanneer je een goede helm combineert met onze veiligheidstips, kan haast niets je meer gebeuren op de weg!

E-bike helm geschikt voor fysieke inspanning

Ondanks het hoge beschermingsniveau, belemmert de helm de fysieke inspanning niet. Dit is verwezelijkt door de helm te baseren op zogehete EN 1078 helmen, welke speciaal bedoeld zijn voor skateboards, rolschaatsen en normale fietsen. Zo kan je gewoon lekker fietsen op je speed pedelec, zonder dat je erg begint te zweten. Wel zo handig! Verder hebben wij gekeken naar wat de beste e-bike helm is voor een speed pedelec. Het resultaat daarvan vind je hieronder.


De beste helm voor de speed pedelec

1. Abus Pedelec 2.0

Adviesprijs: €139,95

Over de helm: De Abus Pedelec 2.0 is NTA 8776 goedgekeurd en dus geschikt voor het gebruik op de speed pedelec. De helm is extra goed zichtbaar door het achterlicht en de goed zienbare reflectoren. Door de meerdere lucht in- en uitgangen biedt de helm een goede ventilatie. Als extra item heeft deze Abus Pedelec 2.0 een regenkap die jouw hoofd droog houdt als het regent.

Je kunt de helm hier aanschaffen

Abus pedelec 2.0 | Beste e-bike helm

2. BBB BHE-29 Kite

Adviesprijs: €59,95

Over de helm: De BBB BHE-29 Kite fietshelm is een helm die alles afvinkt. Dankzij het verwijderbare vizier is deze helm multifunctioneel. De lage achter- en zijkant bieden bescherming voor de gevoelige delen van je hoofd. Samen met de volledige PC-schaal is je hoofd op de best mogelijke manier beschermd. De Kite heeft een comfortabele en strakke pasvorm en is een combinatie tussen mountainbike en racefietshelm. De helm is beschikbaar in maat M en L.

Je kunt de helm hier aanschaffen

beste e-bike helm

3. Abus Pedelec+ Helm

Adviesprijs: €99

Over de helm: De Abus Pedelec+ is NTA 8776 gekeurd en kan dus worden gebruikt op de speed pedelec. Daarnaast biedt deze speed pedelec helm nog meer bescherming dan de niet + variant van deze helm. Zo is de absorptielaag dikker en wordt een groter oppervlakte van de schedel beschermd. Bovendien beschikt de helm over een klein achterlichtje en een regenhoes. De helm is beschikbaar in de maten M en L. Meet voor aanschaf wel goed je hoofdomtrek, zodat je weet welke maat je nodig hebt.

Je kunt de helm hier aanschaffen

 


Meer nieuwsartikelen