De e-bike met accu in frame

2 jaar geleden

Het is ondertussen wel bekend dat e-bikes de fietsverkoop beginnen te domineren. Deze recent gevonden populariteit zorgt ervoor dat er veel ontwikkelingen plaats vinden op het technisch gebied van e-bikes. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen ligt op het gebied van de accu. Je ziet namelijk steeds vaker de e-bike met accu in frame! Doorgaans geeft de accu in het frame de e-bike een wat stoerder uiterlijk, dan wanneer de accu bijvoorbeeld onder de bagagedrager zit. Deze manier van de accu verwerken gebeurd vooral bij twee type fietsen, welke hieronder worden uitgelegd ziet (incl. een voorbeeld).

‘Low-range’ e-bike met accu in frame

De eerste variant zijn de iets ‘lower-range fietsen’ van merken, zoals Cowboy, Ampler en Coboc. Zo zijn Cowboy e-bikes ontworpen voor een hele specifieke doelgroep, namelijk de stedelijke elektrische fietser. Zij hebben de accu stijlvol in het frame verwerkt, waardoor de fiets een mooi en minimalistisch design krijgt. Verder heeft deze fiets geen versnellingen en dergelijke, want daar is hij simpelweg niet voor ontworpen. Hetzelfde geld voor de Ampler Curt, welke je hieronder vindt:

Adviesprijs: €2890

Over de fiets:
De Ampler Curt is een strak ontworpen voor de e-bike. Zijn simplistisch design maakt hem erg geschikt voor in de stad, waar je minder aan versnellingen en dergelijke hebt. Bovendien heeft hij een sportieve zithouding en is hij erg wendaar. Deze unieke e-bike is perfect voor de stedeling

Pluspunten:

+ Strak ontwerp
+ lichtgewicht
+ Zeer wendbaar in de stad

Minpunten:

– Vaste batterij

Alle specificaties van de Ampler Curt


Allround e-bike met accu in frame

Anderzijds heb je fietsen met een wat meer allround karakter. Dit zijn bijvoorbeeld fietsen van Gazelle of Brinckers. Zo heeft Brinckers een e-bike met accu in frame, genaamd de Granville Sport M9. Deze fiets heeft een sportief ontwerp en is daardoor geschikt voor de wat langere tochten, maar ook voor alledaags gebruik. Veel mensen kiezen deze fiets voor het woon-werk verkeer. Bij de Brinckers is goed te zien hoe de accu in het frame, de fiets een stoer uiterlijk geeft. Bovendien zorgt de accu en frame voor zeer stabiel rijgedrag. Mede door de stabiliteit kreeg de Brinckers Granville Sport M9 een 8,2 van de ANWB.

Adviesprijs: €3199

Over de fiets:
Deze sportieve e-bike met accu in frame is voor de persoon die het liefst elke dag op de fiets naar het werk gaat. Hij is uitgerust met een krachtige ondersteuning van Bosch. De rijeigenschappen in combinatie met het stoere uiterlijk heeft er voor gezorgd dat de fiets een 8,2 heeft gekregen van de ANWB.

Pluspunten:

+ Krachtige ondersteuning
+ Sportief design
+ Geschikt voor woon-werk

Minpunten:

– Aan de dure kant

Alle specificaties van de Brinckers Granville Sport M9 500Wh 2019 Dames


Meer nieuwsartikelen