Dé Koningsdag route

1 jaar geleden

Het weer wordt misschien niet top, maar toch is het altijd leuk om te fietsen tijdens koningsdag. Alleen heb je dan wel een mooie koningsdag route nodig. Wij raden jou de Oranjeroute aan! Het is een prachtige tocht langs vele plaatsen die betekenisvol zijn voor onze koninklijke familie.

Een echte koningsdag route

De route ligt in de omgeving van Apeldoorn. Deze streek is van historisch belang, want hier kocht Stadhouder Willem III in 1684 een jachtslot genaamd het Loo. In de nabijheid van dit slot liet hij  Paleis het Loo bouwen. Het is goed mogelijk om tijdens de route het paleis even te bezoeken, al is het momenteel niet mogelijk om naar binnen te gaan in verband met de renovatie. Echter, is het wel mogelijk om door de tuinen te gaan en ook deze zijn prachtig!

Verder komt de route ook langs de speciale treinhalte Assel , waar Willem III vroeger de trein kon laten stoppen om zo zijn jachtslot te bereiken. Vanaf hier ga je vervolgens door naar het Veluwse dorpje Hoog Soeren, welke ten midden van de koninklijke houtvesterij Het Loo ligt. Je eindigt de fietstocht bij de Boomstronk Kathedraal. Echter, is dit geen echte kathedraal, maar een kunstwerk dat twintig jaar geleden door Koningin Beatrix gedoneerd werd ten ere van haar zestigste verjaardag. Het gaat om 40 bronzen stronken, die neer zijn gelegd op basis van de kathedraal van Reims. De volledige route vind je bij de ANWB. (Zorg er natuurlijk wel voor dat jouw accu helemaal is opgeladen, voordat je erop uitgaat!)

Opties genoeg!

Mocht het weer toch roet in het eten gooien van jouw fietsavontuur. Dan kan je natuurlijk altijd de dag binnen door brengen met familie en vrienden onder het genot van een lekkere oranje tompouce! Wat er ook mag gebeuren, geniet van een leuk dagje uit!

Bron: ANWB.nl

Meer nieuwsartikelen