De Swapfiets wordt elektrisch!

3 maanden geleden

Wellicht heb je de fiets met blauwe band eerder zien rijden. Dit populaire fietsen van het merk Swapfiets. Je kan bij hen een maandelijks abonnement afsluiten voor een fiets. Zo hoef je deze dus niet aan te schaffen. Daarnaast zorgt Swapfiets ook voor een nieuwe, indien jij bijvoorbeeld een lekker band hebt. Zie het als een soort van leasen. Vooralsnog kan je alleen stadsfietsen en transportfietsen ‘leasen’. Echter, heeft het jonge bedrijf recent aangekondigd ook e-bikes te gaan leasen. De Swapfiets wordt elektrisch!

De specificaties

Momenteel wordt deze Swapfiets service aangeboden is Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Toch hebben ze met een bedekking van 3 steden al 100000 klanten weten te bereiken. Nu worden zij ook nog eens het eerste bedrijf van Nederland, dat elektrische fietsen aanbiedt door middel van een maandelijks opzegbaar abonnement. Hun elektrische fiets krijgt de naam Power 7 en wordt aangedreven door een middenmotor van Bosch. Bovendien zit er een krachtige accu in, waardoor de fiets een maximale actieradius meekrijgt van 200 km.

Waarom nu Swapfiets elektrisch?

Swapfiets komt met deze nieuwe Swapfiets elektrisch optie, omdat zij merken dat er een grote groep mensne opzoek is naar een duurzaam vervoersmiddel, maar die momenteel geen optie hebben die voor hen geschikt is. Veel mensen moeten regelmatig de hele stad doorkruisen en dat gaat veelal moeilijk met een normale fiets. Voor deze mensen is een elektrische Swapfiets een ideale tussenweg. Ten slotte zijn deze e-bikes vanaf 17 juni beschikbaar en het is zelfs mogelijk om je normale Swapfiets in te ruilen voor een elektrische! Overigens komt de e-bike pas een maand later naar Amsterdam!

Bron: tweewieler.nl

Meer nieuwsartikelen