E-bike lease voordeel vanaf 2020

4 maanden geleden

Het e-bike lease voordeel vanaf 2020 is gunstig voor werknemer en werkgever. Als werknemer kan je een elektrische fiets via de zaak voor een paar euro’s per maand ook privé gebruiken. En als werkgever stimuleer je je werknemers uit de auto en op de bedrijfsfiets te stappen!

E-bike lease regeling 2020 (vaste 7% bijtelling)

Vanaf 2020 wordt een fiets van de zaak door de overheid gelijk gesteld met een auto van de zaak. Dit betekent dat wanneer je een bedrijfsfiets van de zaak van je werkgever tot je beschikking krijgt je een vaste bijtelling (van 7%) betaalt om deze fiets ook privé te kunnen gebruiken.

Waarom is de e-bike lease regeling vanaf 2020 gunstig?

De huidige regels omtrent een fiets van de zaak zijn onduidelijk en lastig. Om deze fiets privé te kunnen gebruiken moet je het aantal privékilometers dat je per jaar rijdt vermenigvuldigen met de kilometerprijs en dat zorgt veel administratief werk voor werknemer en werkgever.

Hellorider lease

Er werd daarom weinig gebruik gemaakt van deze regeling. De Fietsersbond, ANWB, BOVAG, VNA en de RAI hebben hard gevochten voor een vast bijtellingspercentage zodat het aantrekkelijker wordt voor werknemers om voor de bedrijfsfiets te kiezen in plaats van de auto naar werk.  Ze zijn dan ook blij dat deze vanaf 2020 op 7% wordt vastgesteld. Dit maakt het leven van de werkgever en werknemer een stuk makkelijk en bevordert het gebruik van de bedrijfsfiets.

Kosten lease regeling 2020 voor de werkgever

De werkgever betaalt de maandelijkse termijnen voor onderhoud, verzekering en aanschaf van de elektrische fiets en moet hier dus budget voor vrijmaken. Bereken de leasekosten voor werkgever:

Kosten lease regeling 2020 voor de werknemer

Wanneer de werkgever het onderhoud, verzekering en aanschaf van de elektrische fiets volledig vergoedt kost het de werknemers slechts 7% vaste bijtelling per maand van het belastbaar inkomen. Wil je alvast weten wat je straks ongeveer maandelijks kwijt bent als je een e-bike of speed-pedelec wilt leasen via de zaak die je ook privé mag gebruiken? Bereken hieronder de leasekosten als werknemer.

Voordelen e-bike lease

Als werkgever zijn er verschillende redenen om je medewerkers te voorzien van een e-bike. Bijvoorbeeld op het gebied van vitaliteit wat zorgt voor minder ziekteverzuim. Maar ook door de parkeerdruk en de CO2 uitstoot. Gemiddeld bespaart een fietser ruim 400 kg CO2 per jaar.

Minder ziekteverzuim
Fittere medewerkers
Verlaging CO2 door files
Fiscaal aantrekkelijk
Verlaging parkeerdruk
Geen verzuim door files

Meer nieuwsartikelen