E-bike met middenmotor van Bafang

1 jaar geleden

Elektrische fietsen met middenmotoren zijn verreweg de meest populaire e-bikes. Vandaag wordt er één soort uitgelicht: de e-bike met middenmotor van Bafang. Bafang is één van de grootste spelers op het gebied van motoren. Zij richten zich met name op het high-end elektrische fietsen segment. De hoge kwaliteit van hun motoren zorgt ervoor dat veel merken dit type motor gebruiken. Bovendien zijn Bafang motoren veelvoudig inzetbaar. Zo kan je deze gebruiken voor de dagelijkse rit en op langere recreatieve tochten!

De specificaties

Bafang middenmotoren met 80Nm aan vermogen zijn doorgaans erg krachtig. Alleen de motoren van Brose hebben meer vermogen (90Nm). De meeste anderen middenmotoren hebben ongeveer 50 Nm aan kracht. Ondanks dat de Bafang middenmotoren erg krachtig zijn, voelen ze ook erg soepel aan. Dit wordt gerealiseerd door een combinatie van rotatie-, kracht- en snelheidsensor, die samen de ondersteuning zo natuurlijk mogelijk laten aanvoelen.  Verder heeft Bafang mooie en overzichtelijke displays die makkelijk te bedienen zijn.

De nieuwste versie van de Bafang middenmotor (de M420 vervangt de M400) is 300 gram lichter dan zijn voorganger. Echter gaat er niets verloren aan de kracht! Je krijgt simpelweg meer kracht per gram gewicht. Brinckers en Cortina zijn twee van de vele high-end merken die Bafang middenmotoren gebruiken. Hieronder vind je enkele voorbeelden van een e-bike met Bafang middenmotor.

Brinckers Brisbane M310 2019 Heren

Adviesprijs: €2899

Over de fiets:
De Brinckers Brisbane M310 wordt geleverd met de nieuwste high-end middenmotor van Bafang en een traploos schakelsysteem van Enviolo. Dit zorgt voor een fantastische rijervaring! Bovendien is er de mogelijkheid om de accu te upgraden naar een 750 Wh accu. Zo kan je makkelijk mooie en lange fietstochten maken.

Pluspunten:

+ Nieuwste Bafang middenmotor
+ Traploos schakelen
+ Krachtige schijfremmen
+ Kleuren display

Minpunten:

– Voorvork veert erg licht
– Komt in maar één kleur

Alle specificaties van de Brinckers Brisbane M310 2019 Heren

Cortina E-U4 Transport Solid N7 MM 2019 Dames

Adviesprijs: €1999

Over de fiets:
Cortina heeft al een lange tijd de U4 in omloop. Echter hebben ze hier nu ook een elekrische variant van gemaakt. Deze hippe fiets heeft een krachtige Bafang middenmotor. Verder is de fiets erg licht en stabiel. Je kan er dus heerlijk op fietsen!

Pluspunten:

+ Krachtige Bafang middenmotor
+ Veelvoudig inzetbaar
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten:

– Lange laadtijd

Alle specificaties van de Cortina E-U4 Transport MM N7 2019 Dames

Meer nieuwsartikelen