Nieuwste ontwikkelingen e-bike

2 jaar geleden

E-bikes bestaan nu al een aantal jaren en worden steeds populairder onder verschillende doelgroepen. Er zitten namelijk veel verschillende voordelen aan een e-bike. Dit zorgt voor veel ontwikkelingen en innovatie op het gebied van e-bikes. Op deze pagina vind je een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen van de e-bike.

Voordelen van de elektrische fiets

Tot voor kort werden elektrische fietsen vooral gezien voor 60+ers. Echter, verandert dit imago al snel. Elektrische fietsen waren in 2018 de best verkochte fietsen in Nederland en in Belgie was 40% van alle verkochten fietsen elektrisch. Het grootste gedeelte van de kopers was nog wel ouder, maar de e-bike wordt ook steeds vaker gekocht onder jongeren. Vooral veel mensen zien elektrische fietsen als een goed vervoersmiddel voor het forenzen. Dit komt door een aantal redenen die je hieronder kunt terugvinden. Ten eerste, is de e-bike goedkoper dan een auto. Daarbovenop komt ook nog eens dat de e-bike goed is voor de gezondheid. En de fiets is ook nog eens goed voor het milieu! 8 voordelen van de elektrische fiets - infographic

Nieuwste ontwikkelingen omtrent de e-bike

Nieuwe versnellingen

Er zijn verschillende trends zichtbaar in de e-bike markt. Deze hebben dan vooral te maken met de technische specificaties van de fiets. Zo ondergaan de versnellingen van de elektrische fiets momenteel vrij grote veranderingen. De ouderwetse naaf- en derailleur versnellingen zijn nog steeds populair, maar er komen steeds meer nieuwe systemen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Rohloff-naaf, die onopgemerkt schakelt door middel van een drukschakelaar. Ook zijn er systemen die zelf de optimale versnelling berekent op basis van snelheid, cadans en een aantal sensoren.Belt drive in plaats van fietsketting

Verder ruilen steeds meer producenten de traditionele ketting in voor een riemaandrijving (ook wel belt drive genoemd). Deze komt met een aantal voordelen. Denk dan aan minder geluid en onderhoud, maar ook gaat de belt drive vele malen langer mee. Een ketting moet na ongeveer 7 a 8 duizend kilometer worden vervangen. Echter, gaat een beltdrive tot wel 30 duizend kilometer mee. Meer weten over de belt drive? Lees dan ook “Belt drive; vervanging van de ketting?

Veranderingen aan de e-bike accu

De laatste ontwikkeling vindt plaats bij de fietsaccu. Nieuwe accu’s hebben een stuk grotere capaciteit dan oudere accu’s. Al blijft de actieradius voor veel mensen wel een beperkende factor. Vandaar dat producenten hard opzoek zijn naar nieuwe oplossingen. Zo komen er steeds meer accu’s op de markt met een snellaad optie. Ook hebben sommige modellen de mogelijkheid twee accu’s te plaatsen. Ook ondergaat de accu een cosmetische verandering, want deze wordt steeds vaker mooi weggewerkt in het frame. Hierdoor valt de accu steeds minder op!

Bron: fietsen123.nl

Meer nieuwsartikelen