E-bike verzekering kiezen

4 maanden geleden

Het aantal elektrische fietsen neemt elk jaar weer toe. Deze fietsen hebben doorgaans een hoge prijs, waardoor een verzekering aantrekkelijk is. Toch kan het vaak lastig zijn om een verzekering uit te kiezen, want er zijn veel verschillende soorten verzekeringen. Hieronder wordt het één en ander uitgelegd over de e-bike verzekering in de hoop dat jouw keuze makkelijker wordt!

Vier soorten e-bike verzekering

Er bestaan vier type verzekeringen. Allereerst is er de aflopende fietsverzekering. Hier betaal je de volledige premie van 3/5 jaar aan het begin van de verzekering. Echter, krijg je geen geld terug als jouw fiets kort daarna wordt gestolen. Het kan zo zijn dat je hierdoor veel premie betaald voor een korte tijd. Vind je dit risicovol klinken? Dan is een doorlopende fietsverzekering wellicht beter voor jou. Hier betaal je elke maand een klein bedrag totdat jouw verzekering is afgelopen. Dit is gebruikelijk een periode van 3/5 jaar. Uiteraard is deze wel iets duurder aan het eind van de verzekeringsperiode dan de aflopende fietsverzekering. Het gaat hier om een afweging tussen risico en prijs.Complete fiets verzekering

Daarnaast bestaat er ook nog een Volledig Casco verzekering. Deze verkering dekt je tegen zowel diefstal als schade, en is daarom de meest complete variant. Er wordt bij schade wel eigen risico in rekening gebracht. Dit is doorgaans een bedrag van €25 of €50. Ten slotte is er ook nog een diefstal verzekering. De naam verklapt het al, want met dit type ben je alleen tegen diefstal verzekerd.

Hoogte van de premie

Er heerst vaak ook onduidelijkheid over de premie en hoe deze wordt vastgesteld. Een aantal factoren hebben invloed op de hoogte van jouw premie. Uiteraard kost een duurdere fiets meer om te verzekeren, maar ook je postcode heeft hier invloed op. Zo moeten mensen in drukke stedelijke gebieden doorgaans meer betalen dan mensen op het platteland. Verder kijken de meeste verzekeraars ook naar je leeftijd. Bepaalde leeftijdsgroepen zijn risicovoller dan andere (overigens bestaan er wel extra veilige e-bikes met 26 inch wielen!).

Vind de juiste fietsverzekering

Vind de juiste fietsverzekering met de onderstaande fietsverkzekering vergelijker.

Loading poll...

 

Accessoires en de e-bike verzekering

Accessoires zijn vaak alleen meeverzekerd, als deze ook zijn meegenomen in het bereken van de premie. Doorgaans worden dan alleen accessoires gedekt die vastzitten op de fiets, zoals kinderzitjes en fietstassen. Echter, zijn de voorwaarden van verschillende verzekeraars op dit gebied vaak erg verschillend. Het is dus goed om de voorwaarden hiervoor goed door te lezen. Ten slotte, geldt voor elke verzekering dat je een ART-goedgekeurd slot hebt.

Een overzicht van alle verzekeringen vind je op de e-bike verzekeringen pagina!

Bron: Consumentenbond.nl

Meer nieuwsartikelen