E-MTB van Ducati

3 maanden geleden

Na de eerdere berichtgeving dat BMW de fietsenmarkt toetreedt, heeft ook Ducati nu besloten om fietsen te gaan maken. Zij deden deze aankondiging tijdens Milan EICMA fietsshow eind 2018. De traditionele motor fabrikant gaat zich met name richten op elektronische mountainbikes (E-MTB in het kort).

Hoogwaardige specificaties van E-MTB

De motoren van Ducati zijn altijd van hoge kwaliteit geweest en de verwachtingen voor de fietsen liggen dus ook hoog. Allereerst is eén van de dingen die opvalt aan de specificaties van de E-MTB de wielophanging. Deze is namelijk ontwikkeld in samenwerking met Thok E-bikes, die bekend staan om hun hoogstaande elektrische mountainbikes. Zo bouwt Ducati voort op de expertise van Thok. Daarbovenop krijgt de fiets een uniek vorm frame die gemaakt wordt van aluminium. Bovendien, heeft Ducati samengewerkt met Shimano om een speciale motor aandrijving te ontwikkelen. Dit deden zij in het Ducati Design Center.

Het prijskaartje van de Ducatie E-MTB ligt wel aan hoge kant. Voor nu heeft deze een adviesprijs van wel 6250 euro en krijgt de naam: Ducati MIG-RR. Ten slotte, gaat de motorfabrikant de fietsen in April de markt opbrengen!

Bron: bike-eu.com

Meer nieuwsartikelen