Elektrische bakfiets leasen? Babboe maakt het mogelijk

12 maanden geleden

Eerder kwam er al het bericht dat het mogelijk wordt om elektrische fietsen te leasen bij Swapfiets. Nu komt ook Babboe – bekend van de (elektrische) bakfiets – met een lease regeling. Door zo’n lease regeling weet je precies wat je elke maand aan je fiets kwijt bent, want service, diefstal, schade en 24/7 pechhulpdient zitten al bij de prijs inbegrepen. Een elektrische bakfiets leasen kan ideaal zijn, omdat deze vaak te duur is om in één keer te betalen. Meestal kiezen jonge ouders voor zo’n bakfiets, want is deze makkelijk om jonge kinderen en boodschappen in te vervoeren.

Private lease bij de Consumentenbond

De consumentenbond is de eerste partij die deze private lease aanbiedt. Zij doen dit door middel van hun ‘E-bike collectief’. Aanvankelijk is de Consumentenbond de enige partij die de elektrische bakfiets gaat leasen, maar op een later moment gaat Babboe deze aanbieden op hun eigen platform. Overigens is het niet nodig om lid te zijn van de Consumentenbond om gebruik te maken van de private lease. De Consumentenbond wilt op deze manier hun e-bike assortiment uitbreiden. Zo gaf de woordvoerder van de Consumentenbond Joyce Donat het volgende aan: “We vinden het belangrijk dat we zo’n breed mogelijke scala aan elektrische fietsen kunnen aanbieden en daar horen bakfietsen zeker ook bij”.

De elektrische bakfiets van Babboe

Op het moment worden er twee elektrische Babboe bakfietsen aangeboden door de Consumentenbond. Het gaat om de Babboe City-E (een tweewieler) en de Babboe Curve-E (een driewieler). Voor beide modellen geld dat je goed op de kracht van de motor moet letten en de hoogte van de bak.
Daarnaast hebben twee- en driewielers hun eigen voor- en nadelen. Alles over de elektrische bakfiets lees je hier. Ten slotte, zijn de elektrische bakfietsen al te leasen vanaf €85 (incl. servicepakket) en loopt het leasecontract voor 36 maanden.
Meer nieuwsartikelen