Elektrische fiets in spanje

2 jaar geleden
Veel Nederlanders en Belgen met een elektrische fiets nemen deze graag mee op vakantie naar Spanje. Hier worden vervolgens prachtige tochten gemaakt op de e-bike. Ook veel Spanjaarden kiezen voor een elektrische fiets. Alhoewel dit er nog lang niet zo veel zijn als in Nederland, neemt het aantal e-bikes in spanje wel toe. Ben jij van plan de e-bike mee te nemen op vakantie? Let er dan wel op dat de (elektrische) fietsregels in Spanje iets anders zijn dan in Nederland.

E-bike regels

Zo moeten fietsers met een speed pedelec (45 km/h) zich aan de bromfiets regels houden. Dit betekent dat je een speciaal rijbewijs nodig hebt, een helm moet dragen en dat je verzekerd moet zijn. Verder mag je niet op het fietspad rijden. Daarentegen gelden voor elektrische fietsen die niet harder rijden dan 25 km/h dezelfde regels als voor normale fietsen. Echter, zijn ook deze anders dan in Nederland. Een volwassene moet bijvoorbeeld altijd een helm dragen, wanneer hij/zij buiten de bebouwde kom fietst. Kinderen onder de 16 jaar moeten altijd een helm dragen.Algemene verkeersregels

In tegenstelling tot Nederland, hoef je in Spanje niet met een licht te fietsen. Wel wordt er aangeraden om reflecterende kleren te dragen. Verder moet je meer als in Nederland de algemene verkeersregels volgens. Kom je een STOP bord tegen? Dan moet je ook daadwerkelijk stoppen. In Nederland gelden dit soort regels voornamelijk voor auto’s. Ook ben je verplicht om aan te geven welke richting je op gaat door middel van een hand (of iets anders). Bovendien mag je niet met een koptelefoon of oortjes in fietsen. Ook je telefoon moet in je zak blijven tijdens het fietsen en het gebruik van drank/drugs in niet toegestaan voor fietsen.¬†Ga vooral lekker op vakantie met de elektrische fiets in spanje, maar houdt de bovenstaande regels wel in je achterhoofd!

Bron: Spanjeweetjes.nl

Meer nieuwsartikelen