Fiets de lente tegemoet!

3 maanden geleden
Het heeft even geduurd, maar de kou maakt plaats voor warmte. De lente begint en hoe kan je dat beter vieren dan met een mooie fietstocht op de e-bike. Let er wel op dat je het redt met de actie radius van jouw e-bike. Uiteraard is het dan wel van belang dat je een mooie fietsroute hebt om op te fietsen. Deze hebben wij hieronder voor jou uiteengezet.

Kasteel de Keukenhof

Allereest, kan je een mooie toch maken langs de bollenvelden van de Keukenhof. De bloemen staan hier in prachtig in bloei en dit trekt jaarlijks vele bezoekers. Je vindt dit bloemenpark op het land rondom het Kasteel de Keukenhof. Let wel op: het park is alleen open van 21 maart tot 19 mei. Ga dus vooral snel langs!

keukenhof

 

Zuid-Kennemerland

Het Kasteel de Keukenhof is niet de enige prachtige plek in Nederland om te fietsen. Zo is er ook het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit park ligt in de buurt van Haarlem en Bloemendaal en bestaat voornamelijk uit duingebied, maar ook uit stranden en mooie landgoederen. Het is dus een afwisselende tocht. Daarbovenop, komt ook nog eens het hoge kalk gehalte in de grond, wat leidt tot een unieke verzameling van planten en vogels!

Amsterdamse Waterleidingduinen

Een grote gedeelte van het Amsterdamse drinkwater komt uit een duingebied genaamd de Amsterdamse Waterleidingduinen. Door de duinen lopen vele infiltratiekanalen. Bovendien zijn er veel zandverstuivingen en bossen. Ook dit is dus een mooie en wisselde fietsroute. Let ook hier op: het gebied is alleen aan de randen toegankelijk voor fietser; wandelaars mogen meer plekken betreden.

Wil je jou eigen route plannen? Dat kan! Gebruik daarvoor de fietsrouteplanner. Het werkt simpel. Vul je vertrek- en aankomstlocatie in en de planner doet de rest!

Bron: Fietsen123.nl

Meer nieuwsartikelen