Fiets facts 2019

4 maanden geleden

Nederland is een echt fietsland, maar dat wist je waarschijnlijk wel. Toch wilde de Fietsersbond en Beslist.nl dit bewijzen door middel van een aantal feitjes over fietsen in Nederland. Het resultaat van hun onderzoek hebben ze in een mooi infographic verwerkt!

Wist je bijvoorbeeld dat er meer fietsen dan mensen zijn in Nederland. Voor elk persoon is er namelijk 1,3 fiets beschikbaar. Verder loopt de totale verkoop van de fietsen goed. Deze is de afgelopen jaren licht gestegen. Opvallender is de toename van het percentage verkochte elektrische fietsen. In 2010 was 14% van alle verkochte fietsen elektrisch, maar afgelopen jaar was dit maar liefst 40%. We lopen wat betreft elektrische fietsen ver voor op de rest van Europa!

De populariteit van de elektrische fiets neemt vooral onder forenzen sterk toe. Ten slotte moet je niet vergeten je fiets op slot te zetten. Met name in de Randstad worden fietsen regelmatig gestolen. In Noord-Holland worden er wel 73 fietsen gestolen per 1000 mensen… Let dus goed op! Alle fiets facts 2019 vind je hieronder:

Infographic fietsen 2019

Infographic: Fietsen 2019, meisjesfietsen 24 inch en andere fietsen kopen door beslist.nl

Meer nieuwsartikelen