Fiets tegen de opwarming van de aarde

2 jaar geleden

Dat de aarde aan het opwarmen is, daarover zijn we het inmiddels allemaal aardig eens. Met als grootste aanstichter de CO2 uitstoot. Die op haar beurt weer voortkomt uit het verbranden van fossiele brandstoffen. Kortom, steenkool, olie en aardgas. 

Waar de meningen wellicht nog over verdeeld zijn, is de bijdrage van de mens aan deze ontwikkeling. Maar zelfs als de opwarming niet volledig aan de mens te wijten is, kunnen we wel een steentje bijdragen aan het vertragen van deze opwarming.

Duurzame levenswijze is de toekomst

Sinds de industriële revolutie zijn we in hoog tempo meer gebruik gaan maken van fossiele brandstoffen. In fabrieken die op hoog tempo aan de vraag proberen te voldoen voor consumenten goederen, maar ook in onze auto’s. Een positieve ontwikkeling van de laatste jaren is de opkomst van bedrijven die de impact op het milieu willen terug dringen zoals o.a. Tesla. Die met elektrische auto’s een duurzamere levenswijze voor de toekomst ondersteunt.  Maar wat als we de auto nou eens volledig laten staan?

Volgens het CBS lag de gemiddelde woon-werk afstand in 2016 tussen de 15 en 35 kilometer. En binnen de Randstand zelden boven de 20 kilometer. Een pittige afstand om zo maar even te fietsen zul je denken. Op een normale stadsfiets en met wind tegen ben je hier zeker een uur tot anderhalf mee zoet.
Elektrische fiets ondersteunt jou en een duurzame levenswijze!

Dezelfde afstand onder dezelfde omstandigheden leg je met een elektrische fiets al snel in 45 minuten af. Zonder te zweten! Dus zonder de verbranding van fossiele brandstoffen toch op tijd op je werk. En met een gezonde hoeveelheid aan dagelijkse beweging ook nog! 

En dan hebben we het nog niet over die razendsnelle speed pedelecs. Deze variant elektrische fiets komt dankzij de krachtige motor en het sportieve ontwerp tot snelheden van wel 45 kilometer per uur. De bovenstaande 20 kilometer leg je hiermee in nog geen 30 minuten af. Zonder files. En zonder parkeerkosten! 

Wist je trouwens dat een fiets slechts 1/8 deel inneemt van de ruimte van een geparkeerde auto? En dat in diverse steden geparkeerde auto’s nu al meer dan 50van de openbare ruimte in beslag nemen. Zo biedt het laten staan de van de auto dus ook een oplossing voor het dichtslibben van de stad. 

Bron: Agenda Fiets 2017-2020

Meer nieuwsartikelen