Fietsen maakt gelukkig. Een ode aan de fiets!

1 maand geleden

Geluksprofessor Leo Bormans leerde dat Nederlanders zo gelukkig zijn omdat ze zoveel fietsen. Drie factoren voor het ervaren van geluk zijn autonomie, competentie en verbinding. “Met anderen kunnen fietsen, het stuur in eigen hand, waar je maar wil gaan, dat is gelukmakend!”

Geschiedenis van de fiets

Eerst even wat geschiedenis. In 1817 werd het eerste exemplaar van de fiets uitgevonden door Drais, de Draisine genaamd, een loopfiets. Maar als je nog iets verder teruggaat in de tijd kom je al een fietsontwerp tegen uit 1534, van Giacomo Caprotti, een leerling van Leonardo da Vinci.

Waarom is fietsen zo goed?

Dat fietsen gezond is, wist je misschien al. Er is aangetoond dat mensen die met de fiets naar werk gaan een lager vetpercentage en BMI hebben dan mensen die met de auto gaan. Het helpt mensen uit hun isolement en maakt hen onafhankelijker en mobieler.

De fiets is hip

En naast het feit dat de fiets gezond en duurzaam is, is de fiets tegenwoordig ook super hip. Er zijn talloze voorbeelden van ontwerpen van fietsen te vinden. Zoals bijvoorbeeld de (elektrische) fietsen van Cube of de Ampler bikes.

De fiets brengt je op de mooiste plekken!

Je bent niet alleen sneller op je werk/bestemming maar je ontdekt en ervaart de omgeving ook op een hele andere manier. Je kunt je vakantie ook op de fiets organiseren en langs prachtige plekken reizen.

Meer nieuwsartikelen