Groningse Fietsroute: Kiek over Diek

1 jaar geleden

Dit mooie kikkerlandje wordt steeds meer volgebouwd. Toch bestaan er nog een aantal plekken waar de rust overheerst. Eén daarvan ligt in het mooie Groningen. Op deze plek heeft de natuur het grotendeels nog voor het zeggen.  Bovendien is het ook nog eens een mooie Groningse fietsroute is, genaamd: kiek over diek. Zonder deze bijzondere dijk was Groningen nooit geworden wat het nu is. De dijk heeft de mooie noordelijke provincie namelijk aanzienlijk vergroot! Naast de zeedijk wordt Groningen ook nog beschermt door een aantal zogeheten slaperdijken. Toch is de zeedijk wel iconisch. Aan de zeezijde heb je een prachtige kijk op de Waddenzee, en aan de andere kant kijk je uit over adembenemende Groningse landschappen!

Hoe ziet de route eruit

Het gaat hier om een fietsroute van maar liefst 90 km. Vergeet daarom ook niet op de actieradius van jouw accu te letten. Je wilt natuurlijk niet zonder ondersteuning op de dijk komen te staan. Deze begint op de zeedijk in de buurt van Lauwersoog en eindigt vlakbij de Duitse grens. De route biedt ook vele Toeristische Overstap Punten (TOP). Deze bieden je de optie om even naar het toilet te gaan, maar je kunt hier ook even wat eten en drinken. Bovendien zijn dit de punten waar de verschillende Groningse routes elkaar kruisen. Zo kan je zelf je tocht vormgeven!

Wil je zelf een mooie route plannen in de buurt, omdat deze Groningse fietsroute te ver weg ligt? Ook dat kan. Gebruik daarvoor de routeplanner op onze website. Vul simpelweg in waar je begint en waar je heen wilt, en wij doen de rest!

Bron: fietsen.groningen.nl

Meer nieuwsartikelen