Hulp bij kopen: e-bikes met riemaandrijving

9 maanden geleden
Steeds meer elektrische fietsen maken gebruik van een riemaandrijving in plaats van een ketting. Deze nieuwe techniek wordt gezien als mogelijke vervanging van de ketting, maar komt uiteraard met een aantal voor- en nadelen. Eén van de grootste nadelen is het hoge prijskaartje, dat deze fietsen hebben. Zo kost een e-bike met riemaandrijving en een middenmoter al gauw €2600, en de prijs kan makkelijk oplopen tot €6000. Heb je toch interesse in de e-bikes met riemaandrijving? Hieronder worden een aantal benoemingswaardige e-bikes met riemaandrijving uitgelicht, om jouw te helpen bij de zoektocht naar de perfecte e-bike. Denk je dat dit type fiets niets voor jou is, maar weet je niet zo goed welke dan wel? Doe dan onze e-bike keuzehulp en kom er snel achter welke elektrische fiets voor jou geschikt is!

Proefrit op e-bikes met riemaandrijving

Toch is het handig om eerst zelf te ervaren hoe zo’n e-bike met riemaandrijving nou fietsts. Daarvoor kan je het beste een proefrit inplannen en rustig even een rondje gaan fietsen. Om het meeste uit de proefrit te halen, moet je natuurlijk wel weten waar je het beste op kunt letten. Lees je daarom eerst in voor waar je op moet letten, voordat je naar de winkel toe gaat.


Categorie | Beste prijs/kwaliteit verhouding

 

Adviesprijs: €2699

Over de fiets: De Trek UM4+ 2019 kan op meerdere manieren worden gebruikt. Hij is erg geschikt voor woon-werk en de dagelijkse ritjes naar de supermarkt, maar je kan hem ook gebruiken voor een mooie recreatieve tocht. Dit alles wordt gerealiseerd door het Bosch Active Line motorsysteem. Bovendien zorgt de geveerde voorvork voor het nodig comfort!

Pluspunten:

+ Veelvoudig inzetbaar
+ Krachtige/Betrouwbare remmen
+ Comfortabel

Minpunten:

– Onduidelijke display

Alle specificaties van de Trek UM4+ 2019

 

Adviesprijs: €2999

Over de fiets: De Pegasus is een fantastische stadsfiets met riemaandrijving. Hij wordt aangedreven door het hoogstaande Bosch Active Line motorsysteem. Daarbovenop heeft de fiets ook nog eens een geveerde voorvork en rechte zithouding. Tezamen zorgt dit voor een erg comfortabele fietservaring!

Pluspunten:

+ Fijne ondersteuning
+ Betrouwbare remmen

Minpunten:

– Slot is matig

Alle specificaties van de Pegasus Ravenna 8 Belt 2019


Categorie | Beste tourfiets

 

Adviesprijs: €4389

Over de fiets: Deze prachtige tourfiets van Riese & Muller is uitermate geschikt voor lange afstanden en sportieve tochten. Zo heeft hij een sportieve zithouding en een sterke accu die hierbij helpen. Verder is hij afgewerkt met de best mogelijke onderdelen!

Pluspunten:

+ Sportieve zithouding
+ Luxe afmontage
+ Sterke accu

Minpunten:

– Aan de dure kant

Alle specificaties van de Flyer Upstreet 5 7.03 2019

 

Adviesprijs: €3499

Over de fiets: Kalkhoff combineert kwaliteit met een strak design om een fantastische tourfiets te maken. Zo zit de accu bijvoorbeeld netjes in het frame verwerkt. Verder zorgt de Bosch Active Line Plus voor een sterke, maar natuurlijk aanvoelende ondersteuning tijdens de recreatieve tocht!

Pluspunten:

+ Strak design
+ Sterke remmen
+ Krachtige/Natuurlijke ondersteuning

Minpunten:

– Geen significante nadelen

Alle specificaties van de Kalkhoff Image 5.B 2019


 
Bron: 12gobiking.nl

Meer nieuwsartikelen