Jongeren ontdekken de elektrische (transport)fiets

2 jaar geleden

Jongeren fietsen elke dag kilometers tegen de wind in om hun middelbare school te bereiken. Aan het klimaat valt weinig te doen, maar dat gevecht tegen de elementen kan makkelijker. Jongeren stappen over naar de elektrische (transport)fiets!

Dat merken ze bijvoorbeeld bij het Experience Center in Waalwijk. Kregen ze daar altijd vooral 55-plussers op de koffie en cake, inmiddels weten ook ouders met middelbare scholieren de weg naar industrieterrein Haven. Wat ook meespeelt is dat er tegenwoordig ook een groter aanbod is in de lagere prijsklasse. Want je geeft een middelbare scholier ook niet meteen een fiets van 2500 euro mee. En die fietsen zijn ook nog eens best wel populair bij het boevengilde. Was je vroeger veroordeeld tot ‘bouwmarkt e-bikes’ … inmiddels zijn er ook wel fietsen te krijgen die niet de toeters en bellen hebben van de duurdere modelle, maar wel superbetrouwbaar zijn. Niks bijzonders; drie standjes, maar het blijft wel heel. Bekijk ook de goede, goedkope e-bikes.

Elektrische transportfietsen

Bij jongeren zijn vooral ‘omafietsen’ populair. ,,Dan heb je het over transportfietsen. Met een breed stuur, een robuust frame en dikke banden. Er zit dan inderdaad zo’n frame voorop, waar je een krat of mand op kunt monteren.

Elektrische transportfiets

Gazelle Miss Grace C7 HMB 2019 Dames

elektrische transportfiets

Cortina e U4 Transport MM N7 2019 Heren

bever actie

elektrische transportfiets

Batavus CNCTD E-Go 2019

elektrische transportfiets

Cortina E-U4 Transport MM N7 2019 Heren

elektrische transportfiets

Brinckers Baker F3 Dames

Bron: BD.nl

Meer nieuwsartikelen