Leasefiets aanbod vanaf 2020

1 jaar geleden

Fietsen leasen via de werkgever wordt vanaf 2020 een stuk eenvoudiger. Werknemers leasen al een fiets via de zaak voor maar een paar euro in de maand. Het wordt ook wel het nieuwe fietsplan genoemd. Bekijk hieronder alle elektrische fietsen en speed-pedelecs die vanaf 2020 te leasen zijn bij Fietsenwinkel Zakelijk (direct met Friesland Lease of via LeasePlan). Of lees meer over het leasen van (elektrische) fietsen.

Fietsleasing berekenen

Als werkgever stel je straks een leasefiets ter beschikking waarvoor je een overeenkomst afsluit met het leasebedrijf. De werknemer mag deze fiets ook privé gebruiken voor een vaste 7% bijtelling. Bereken de leasekosten voor:


Speed bike leasen

Naast de “normale” e-bike zijn er ook speed-pedelecs te leasen. Deze 45 kilometer fiets is de ideale fiets om langere woon-werk afstanden af te kunnen leggen. In het lease aanbod van Fietsenwinkel Zakelijk vind je o.a. de speed-pedelecs Stromer ST1 en de Riese und Muller Charger.

Fiets leasen bij LeasePlan

LeasePlan, het grootste (auto)leasemaatschappij van Nederland, biedt vanaf 2020 ook speed-pedelecs, elektrische fietsen en fietsen aan. Bedrijven die zijn aangesloten bij LeasePlan hebben vanaf 1 januari de mogelijkheid om hun werknemers een totaal mobiliteitsaanbod te bieden. De fiets als mobiliteitskeuze heeft meerdere voordelen voor een werkgever zoals; minder ziekteverzuim, fittere medewerkers, verlaging CO2 door files, fiscaal aantrekkelijk, verlaging parkeerdruk, geen verzuim door files.

Stimuleren van het fietsgebruik

Met de nieuwe leasefiets regeling wil de overheid het fietsen stimuleren. In het voorjaar maakte staatssecretaris Snel van Financiën al bekend de regels te willen vereenvoudigen:

“Wij willen graag mensen uit de auto op de (elektrische) fiets krijgen. Met een simpele regeling wordt het hopelijk voor werkgevers een stuk aantrekkelijker om medewerkers op de (elektrische) fiets naar het werk te laten gaan.”

Het huidige kabinet wil de uitstoot van CO2 door Nederland in 2030 beperken met 49% ten opzichte van de uitstoot in 1990. Om onze mobiliteit ook in de toekomst te garanderen, moet Nederland het bestaande mobiliteitssysteem fundamenteel veranderen. We moeten op zoek naar een duurzame mobiliteit die veilig, comfortabel en minder belastend is voor het milieu.

Maak duurzame mobiliteitskeuzen

Door een duurzame mobiliteitskeuze te maken, kun je heel wat energie en CO2 besparen en luchtvervuiling vermijden. Om een duurzame keuze te maken kan je gebruik maken van het STOP-principe. STOP staat voor stappen (te voet), trappen (fiets), dan het openbaar vervoer en daarna privévervoer.

Stromer ST1 X 800Wh 2019 Sport 45km

 

Motorpositie: Motor in het achterwiel

Motor: Stromer

Aantal versnellingen: 10

Lease prijs V.A. €170,- p/m
Adviesprijs €5650

 

 
 

Brinckers Boston F8 2020 Dames

 

Motorpositie: Motor in het voorwiel

Motor: Bafang

Aantal versnellingen: 8

Lease prijs V.A. €67,- p/m
Adviesprijs €2199

 

Cube Kathmandu Hybrid Pro 625 2020 Heren/Dames

Motorpositie: Motor in het midden

Motor: Bosch Performance Line CX

Aantal versnellingen: 10

Lease prijs V.A. €80,- p/m
Adviesprijs €2899

Meer nieuwsartikelen